Bel Air
Bel Air

Bel Air

bVision Photography

Day of MonthDe Chevrolet Bel Air is een Amerikaanse auto ontworpen door de Chevrolet-afdeling van General Motors. De auto werd geproduceerd tussen 1953 en 1975. De op de foto staande Chevrolet Bel Air uit 1957 werd gespot door Haba, van Haba Droomt. Op een wandeling is het altijd handig als je een mobieltje met telefoon hebt. Dan zit je nooit met het idee van als ik…. En daar heb ik dus mazzel mee. Deze 6 cilinder Chevrolet Bel Air is te beschouwen als de Volkswagen Kever van Amerika. Ik heb nog even wat moeten shoppen om een man van de weg af te halen, maar dat mag de pret niet drukken. Een bijzonder mooi exemplaar gaat mijn virtuele garage in.

bVision Photography

In 1953 hernoemde Chevrolet zijn autotypes en de naam Bel Air werd gebruikt voor de kwaliteitsklasse. In 1955 kregen Chevrolets full-size uitvoeringen een nieuw model. In tegenstelling tot de ontwerpen van Ford en Plymouth, werden die van Chevrolet beschouwd als sierlijk en vernieuwend. De Bel Airs hadden onder meer als extra’s: tapijt op de vloer, dichte wieldoppen en de naam Bel Air, in goudkleurige letters. De Bel Airs uit 1955, ’56 en voornamelijk ’57 behoren tot de best herkenbare Amerikaanse auto’s aller tijden. Goed onderhouden exemplaren (in het bijzonder de coupés en de convertibles) zijn erg gewild bij de liefhebbers, onder andere dankzij de ruimte en het lage brandstofverbruik in vergelijking met de concurrentie.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Frank-103

    Schitterende auto, zo’n Bel Air. Ik heb als souvenir uit de VS het Chevrolet naambordje van een Bel Air meegenomen. Gekocht op de grootste automarkt in de VS, de Pomona swap meet (regio Los Ageles). Ik heb ook recent een chevrolet taxi gezien, ik mail je de foto’s wel!

  2. Goede morgen Sjoerd, de man die je hebt verwijderd is mijn zoon, we waren samen aan de wandel 🙂 Hij zal het niet erg vinden om hier weggehaald te zijn, zeker weten, hij staat niet graag op foto’s
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.