De Basiliek – door Frank

De Basiliek – door Frank

Als je bij ons in Meerssen op de markt staat dan is de Basiliek van het Heilig Sacrament ofwel de Basiliek van Meerssen prominent in beeld. Alle terrassen van de plaatselijke horeca op de markt kijken er op uit. En als je er met je rug naar toe zit dan rammelt er ieder half uur wel een klok of het carillon wat je er aan herinnert. Wij zitten regelmatig daar bij het Griekse restaurant Onassis (We zijn Griekenland verslaafd, en zo ook het eten) Het enige wat ik jammer vind is al dat blik wat op het plein geparkeerd staat, het zou een mooi plein kunnen zijn voor evenementen, de parkeergarage is immers maar 100 meter verder en daar is altijd plaats zat. Niet iedereen zal het met me eens zijn natuurlijk, maar het lijkt me gewoon gezelliger om er te “feesten”.

De foto van de Basiliek is gemaakt op een regenachtige avond, met de iphone. Daardoor blinken de kinderkopjes zo mooi.
De Basiliek van Meerssen

11 Comments

 1. Je zou toch denken dat het een kleine moeite is om de boel rondom de basiliek af te zetten. Een parkeergarage is immers vlakbij. Een gemiste kans!
  Wat een mooie foto. Nog mooier dan wanneer ik een foto met de camera maak;-)
  lieve groet

 2. Dat ben ik wel met je eens, er zijn plaatsen waar men beter een parkeer verbod kan instellen, ook hier in de stad is genoeg te zien wat veel mooier is zonder al dat blik.
  Maar 100 meter lopen is ok wel veel. Hans

 3. Mooie basiliek en inderdaad jammer van dat blik. Dus een parkeerverbod zou wel op zijn plaats zijn, zeker omdat er een parkeergarage aanwezig is moet dat toch kunnen.
  Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: