Excalibur SS3 Cabrio
Excalibur SS3 Cabrio

Excalibur SS3 Cabrio

bVision Photography

Day Of MonthIk had het er vorige week al over, ik heb nog een andere uitvoering van de Excalibur in mijn virtuele garage staan. Op de foto gezet door Leidse Glibber. En als je daar niets leest is het in Leiden niet geweest… Deze Excalibur met zijn 8 cilinder motor uit 1976, is een Excalibur SS3 cabrio met een automatische versnellingbak.

bVision Photography

De auto staat voor de gerenoveerde brug bij de morspoort, en deze wordt geheel in stijl hier geopend door wethouder Paul Laudy. Daarna gaat hij met zijn chauffeur voor het eerst over de brug. De poort uit 1669 met een achtkantige koepel deed lange tijd dienst als gevangenis. De naam is afgeleid van De Morsch, het drassige weidegebied buiten Leiden en is ontworpen door de Leidse bouwmeester Willem van der Helm. Naast de Morspoort is er ook nog de Zijlpoort. Dit is het restant van de oorspronkelijk acht stadspoorten.

bVision Photography

Het verhaal van de opening kun je hier bij Leidse Glibber nalezen. Mooi toch zo’n houten dashboard…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Pingback: De Zimmer Golden Spirit – bVision.nl

  2. Ik was hem alweer vergeten maar het was een mooi wagentje he, en voor de mensen die er (te) veel toeters en bellen aan vinden zitten dat klopt wel en beetje want hij wordt verhuurd voor festiviteiten en dan pimpen ze hem wat op he.

  3. Goede morgen Sjoerd, eerst nog bedankt voor het precies opzoeken wat mijn foto nu voor gebouwtje voorstelde. Zo heb ik weer wat geleerd.
    Nu de auto, ik vind zo’n houten dashboard ook altijd mooi, maar de auto zelf heeft mij iets teveel show met al die toeters enzovoort.
    Nu is die niet van mij, dus ik hoef er niet over na te denken natuurlijk 😉
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.