Laseren

Laseren

Day Of MonthNaast 3D printen van voorwerpen met een 3D printer zijn er ook nog andere technologieën in ontwikkeling. Was de timmerman van vroeger een ware meester in het maken van verbindingen, met een sterke laser kan dat sneller, nauwkeuriger en niet alleen met hout. Zo kun met een sterke laser ook voorwerpen beschrijven of ermee tekenen, zoals hieronder op een stuk triplex met de laser van mijn vriend Humberto. In een volgend stuk zal ik laten zien hoe je een eenvoudig doosje maakt met de laser. Overigens is deze techniek nog niet voor iedereen weggelegd. Net als er diverse 3D printers ergens in een kast beland zijn omdat de gebruiker er niet aan toe was, zal dat ook gebeuren met de laser. Je hebt er de nodige kennis en “Know How” voor nodig.

laser: ‘toestel voor de productie van zeker type lichtstraal’, een neologisme dat in 1959 werd geïntroduceerd in een publicatie van de Amerikaanse natuurkundige Gordon Gould (1920-2005) voor het apparaat dat toen nog niet bestond, maar waarvoor hij de ideeën en toepassingen had bedacht; de eerste werkzame laser werd in 1960 gebouwd. Het woord is gevormd uit de beginletters van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Frank-103

    De 3d printers voor de grote massa moeten nog komen, over 5 jaar staat er een betaalbaar exemplaar bij ieder gezin. Dan zal er ook simpeler software en een groot aantal ontwerpen op internet te vinden zijn. Ik wacht dus nog een tijdje. Voor laser zie ik minder bruikbare toepassingen, voor in huis.

  2. Mijn vader was timmerman, mijn bio vader, mijn opa kon ook goed overweg met van alles, maar ik denk dat hij dit, mijn opa dus, aan zich voorbij zou laten gaan nu, net als ik, hahaha

    Toch lijkt het mij ook, als je het vaker kunt gebruiken, fijn om te weten hoe het werkt.

    X

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: