Laseren(2)
Laseren(2)

Laseren(2)

bVision Photography

Day of MonthVandaag gaan we even kijken hoe je een klein doosje maakt. Eigenlijk is het een voorbeeld om de laser uit te testen, maar ook dit moet werken. Bij een laser heb je een aantal variabelen om goed de kunnen snijden. Buiten het vermogen is er de afstand van de laser tot het voorwerp en het brandpunt van de laser moet liggen in het snijvlak. Daarnaast moet natuurlijk ook het gebruikte materiaal vlak liggen. Op de foto hieronder zie je de uitgesneden voorwerpen nog in de “verpakking” zitten, Zodra je het hout optilt vallen alle losse onderdelen er spontaan uit.

bVision Photography

Is aan alle voorwaarden voldaan, dan het snijden op basis van een goede tekening het werk van de computer, die de straal stuurt en uiteraard de laser uitzet als er niet gesneden hoeft te worden. Het onderstaande doosje is het weliswaar ruwe resultaat. Het zwart wat je ziet wordt veroorzaakt door de hitte van de laser, die brandt in ene keer dwars door het voorwerp heen. Je kunt er voor kiezen om het doosje met de randen eerst te schuren, maar het gebrande resultaat laat goed zien hoe het is ontstaan.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Ja zie? het is gewoon het moderne houtbewerken, vond ik altijd al leuk op school, best wel, met de goede apparatuur en ruimte, ik zou dit best weleens willen proberen, ziet er mooi uit zo, ik hou wel van geflambeerd hout 😉

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.