Van Vinkeveen naar Schaesberg, maar dan wel via Hoensbroek
Van Vinkeveen naar Schaesberg, maar dan wel via Hoensbroek

Van Vinkeveen naar Schaesberg, maar dan wel via Hoensbroek

Day Of MonthDit Filmpje bevat schitterende beelden over een autorit in 1959 van Vinkeveen richting Schaesberg (Zuid Limburg) Autowegen waren er in die tijd weinig en je moest nog door veel steden heen rijden. Hoensbroek vindt je op ca 6 minuten en 20 seconden. Je ziet de Akerstraat met staatsmijn Emma, de mijnen zijn dan nog volop in gebruik, en bij de Gruyter rechtsaf daar woon ik. Heel toevallig stuitte ik op het filmpje en heb het uiteraard meteen op mijn schijf gezet. Het is alleen al een genot om te kijken welke auto’s er toen rond reden.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Wat een fantastisch document. En ook nog in kleur. Ik heb er ademloos naar zitten kijken en genoten van de nodige herkenbare beelden van vroeger: het station in Utrecht, de weg door Den Bosch en Weert en natuurlijk de oude IAO – bus. Met begeleiding van de meest passende muziek: het hammond – orgel van toen.

 2. De MG staat er netjes bij, een mooie herinnering.
  Toen was het een stuk rustiger op de weg en de mensen ook wel.
  Het is een mooi tijdsbeeld, zo zie je de auto’s weer uit je jeugd rijden. Hans

 3. Schitterend! Wat mooi zeg, dat deze beelden bewaard zijn en dat jij daar dan ook nog in de buurt woont, super! Soms wou ik dat ik in die tijd had geleefd … hoewel elk voordeel natuurlijk ook weer ze nadeel heb 😉

 4. Goede morgen Sjoerd, een leuk oud filmpje, ik zag ook nog bermtoerisme in het begin 🙂
  Wat de oldtimers betreft, ja had dit weekend in Middelburg moeten zijn, daar was een bijeenkomst van en rondrit met oldtimers. Nee ik ben daar niet geweest, dus ik heb geen foto’s voor je kunnen maken.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.