Hellup het ECDL

Hellup het ECDL

Day Of MonthAls je weet wat er bij ons op de helpdesk allemaal plaats vindt schrik je af en toe nog wel eens. Bij het aanname beleid wordt er niet getest of iemand wel vaardigheden op dat gebied bezit. Men gaat er gewoon vanuit dat iedereen goed met een computer kan omgaan. Helaas zijn er ook mensen die er in latere leeftijd nog mee moeten leren omgaan, anderen beginnen daar als kleuter al mee. En dan ontstaan er wel eens situaties waar we uren later nog van in een deuk liggen. Daar waren we vanochtend over aan het discussiëren totdat er iemand zei dat het eigenlijk verplicht zou moeten zijn, een computerrijbewijs als je gaat solliciteren. En dat je dat iedere 5 jaar zou moeten vervangen, wisten wij veel. Toen ik gisteravond in Google dat opvroeg, bleek het nog te bestaan ook…

De cursus Europees computerrijbewijs (European Computer Driving Licence®) leidt op tot door inmiddels 70% van de landen in de wereld erkende certificaten. Deze certificaten tonen aan dat je op een professionele manier met de computer kan omgaan. Een internationaal geaccepteerde standaard en een prima aanvulling op je cv. We behandelen de basisbegrippen en vaardigheden van het computer- en internetgebruik. Vervolgens is er aandacht voor de teken- en presentatiemogelijkheden van een computer en het gebruik van databases. (tekst uit cursus LOI)

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Ik blijf mijzelf altijd een nitwit noemen, ik ben toch uit de tijd dat pc’s nog niet standaard waren, heb ze zien komen op school, maar dat lokaal was altijd dicht en alleen voor VWO of zo of nerds? Geen idee meer, maar ‘wij’ MAVO hebben er nooit opgezeten in elk geval, om later een cursus te krijgen via integratie of zoiets, en toen was het nog WP 5,1 en Dos opstarten, kolere, wat had ik een hekel aan computers, al die F functies om iets voor elkaar te krijgen, nee ik heb van de week toevallig mijn typediploma in mijn handen gehad, een 7 prijkt erop en 160 aanslagen waar 140 nodig waren om het te halen 😉 Doe mij dat maar weer! hahaha

  En heel eerlijk, dat is ook hoe ik mijn laptop gebruik eigenlijk, oké er is paint shop pro opgekomen ooit en natuurlijk sla ik mijn foto’s op en bewerk ze daarin, soms doe ik een spelletje maar verder? word en tikken maar 😀

  X

 2. Has die Sjoerd,

  ja… het is helemaal waar!
  Toen ik nog werkte en les gaf op een lagere school moest ik mijn digitale rijbewijs halen.
  Zodoende kon ik de leerlingen wegwijs maken op de computer.
  In het begin dan…
  Die kinderen haalden mij al heeeeeel snel in!!

  dag!
  groet van Marlou

  .

 3. Een paar jaar terug is de werkgever hiermee gekomen om het nivea op te krikken en inderdaad, sommige van de collega’s hebben ook inderdaad iets geleerd.
  Maar tegenwoordig heb je overal een papiertje voor nodig, zelfs voor het poepen. 😉

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: