Day Of MonthGisteravond was ik uitgenodigd om een kookcursus te volgen bij kookatelier Wils in Susteren. Samen met enkele andere kookgekken hebben we ons gestort op het onderstaande menu. Nu kook ik thuis wel vaker zo u weet, maar dit is toch anders. Als je ziet wat het geheim is achter deze hoogstandjes valt het eigenlijk best wel mee. Alleen het samenstellen in zijn geheel is de kunst, en uiteraard sta je uren in de keuken, niets om even na je werk in elkaar te vlooien. En na afloop natuurlijk gezellig met z’n allen alles opeten, dat hoort erbij. Een collega en ik hebben samen het hoofdgerecht gemaakt, de eend, heerlijk met die saus. Het was een geslaagde avond met lekker eten. Want ook de andere gerechten waren uit de kunst. De kwaliteit van de foto’s is wat minder met een iPhone in het duister aan tafel, maar het gaat om het idee…

Maatjes met een crรจme van groene curry, spinkrab en zoetzure groentjes

bVision Photography

Gestoomde schol met vongole en mosselen met een nage van groene kruiden en venkel.

bVision Photography

Eend met een saus van frambozen, nem van eendebout, gegrilde prei en aardappel met roomkaas

bVision Photography

Semifreddo van chocolade met sesam hangop en nectarine

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Het ziet er ontzettend mooi uit in elk geval, ik lust geen vis, krijg daar last van, maar eend heb ik ook nog nooit gegeten wordt toch een keer tijd denk je niet? ๐Ÿ˜‰

    En dat toetje, jaaaaaaaaaaaaaaaa hahahaha heerlijk dat je zo’n workshop dagje hebt kunnen doen ๐Ÿ˜€

    X

  2. Het ziet er prachtig uit. Voor een keer vind ik zoiets wel lekker, maar ik houd nog het meest van mijn gewone gekookte potje. Dat wil zeggen, een goed vleesje, lekkere aardappels, echte opperdoezen in de tijd dat ze er zijn en een goed klaargemaakte groente, spinazie, andijvie, worteltjes, rode kool, boontjes etc. Ik ben denk ik een saaie eter en zo’n kunstwerkje wat jij in elkaar zet, daar zal ik mijn vingers niet aan branden.

  3. Wat je daar hebt getoverd is prachtig en lijkt me ook erg smakelijk.
    Is toch een heel sociaal gebeuren als kookclub ook samen eten. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina โ€œBankโ€™s Radioโ€

  4. Dag Sjoerd!

    Wat een TOP-menu!
    Ziet er heerlijk uit en ik vind het hartstikke goed, dat je dat doet!
    Nou dit allemaal lekker een keertje voor A. maken en dan is die ook helemaal blij, zeker en vast!

    prettig weekeinde!
    groet van Marlou

    .

  5. Goede morgen Sjoerd, dat ziet er allemaal feestelijk uit, leuk dat je er zo’n plezier in hebt. Jammer is dat het opeten korter duurt dan het in de keuken staan om alles zo lekker en mooi te maken. Koken jullie ook wel eens zo uitgebreid maar dan vegetarisch? Meestal is dat kennelijk erg lastig om te doen.
    Ik wens je een heel fijne vrijdag toe.

  6. Ziet er inderdaad erg mooi en lekker uit. Ik wet dat ik nog eens een kookworkshop heb gedaan. Het moeilijkste vond ik het uitrekenen dat je genoeg en hoeveel je nodig had voor 50 personen. Wij deden in een groepje het voorgerecht.Was leuke avond.

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.