Checker Cab

Checker Cab

bVision Photography

Day Of MonthFrank 103 van het gelijknamige weblog stuurde me de bijgaande foto’s van deze yellow cab. Het is een Checker Marathon SD. Gezegend met een sterke 6-cilinder motor die zoop als een Maleier. Mmm, ik weet niet welke groep ik nu weer achter me aan krijg, maar het is een echt Nederlands spreekwoord. Zo’n 23 liter op de honderd. En dat mensen, is zijn dood geworden. Dat was zelfs voor de New Yorkse Taxiondernemers echt teveel van het goede.

bVision Photography

De Yellowcab op de foto is van het jaar 1968 en rijdt inmiddels zo’n 20 jaar in Nederland rond. Ik vind het super dat er mensen zijn die hier nog intresse in hebben. De jeugd geeft liever geen geld meer uit aan een auto, maar geeft wel kapitalen uit aan gadgets zoals telefoon.

bVision Photography

WIKI vat het als volgt samen: Checker Motors Corporation is een Amerikaanse autoconstructeur die vooral bekend is vanwege de Checker Marathon. Het bedrijf ontwierp het typische koetswerk in 1956 en bleef het gebruiken tot 1982. De meeste auto’s werden verkocht als taxi. In een aantal Amerikaanse steden werkt het bedrijf onder de naam Checker Cabs. Checker is gestopt met het produceren van auto’s onder de eigen merknaam maar produceert nog koetswerkcomponenten voor andere autoconstructeurs.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Wat een prachtige wagen, daar trek je wel bekijks mee, helemaal als ie ook nog als taxi rijdt..
    ik heb zitten studeren op de achtergrond.. Waar staat ie nu..? Amsterdam-Noord? (Daar is ook een buurt met zulk isolerend pleisterwerk, al zal dat overal, tot en met Duitsland en Engeland wel voorkomen…)

  2. Frank-103

    Geweldige auto toch, ik moest meteen aan jouw digitale garage denken, dus moest deze op de foto. In Amsterdam is zuipen als een Maleier heel gewoon, of dat nu komt omdat hier veel mensen uit Indonesië wonen? Heel hachelijk!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: