Het nieuwe rijden werken
Het nieuwe rijden werken

Het nieuwe rijden werken

Day Of MonthIk heb gisteren een dagje thuis gewerkt, maar ik moet eerlijk zeggen dat me dat niet zo ligt. Om kwart voor zeven zat ik al achter mijn laptop om even de post door te nemen en de zaken voor te bereiden die ik af wilde hebben. Dat vlot goed als je niemand om je heen hebt die je afleidt. Eigenlijk moet ik dan werken tot een uur of drie, maar daarna laat je ook onbewust de laptop aanstaan voor als er iemand een vraag heeft, of om je mail te bekijken die daarna nog binnen komt. Je geeft er ook nog even antwoord op en voor je het weet denk je in de avond ook nog even… Maar dat doen we niet meer, denk ik dan. Als het nodig is, of als het beter uitkomt wil ik nog wel eens thuis werken, maar liever niet. Je voelt je veel te verplicht om te laten zien dat je ook daadwerkelijk gewerkt hebt.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Frank-103

  Ik mag thuis werken, maar de werkplek aan de eetkamertafel vind ik niet geweldig. Ik moet mobiel en chat via de mail aan laten staan. Ik gooi de laptop wel na 8 uur uit, zakelijke mail zie ik ook op mijn ipad en mobiel.

 2. Ik zou het niet kunnen, ik word denk ik teveel afgeleid door andere zaken en ga uitstellen. De andere kant, waarom ex 2 de deur uit is gegooid oa, is dat hij al vroeg op kantoor was, het niet nodig vond om te laten weten dat hij langer weg bleef om vervolgens stand by hele avonden aan de pc of telefoon te zitten en dan shhhhhhht tv moest uit etc.. jaaaaaaadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag…. pfffffffff

  hi hi 😉 Dus uhm… doe mij maar buiten de deur.

  X

 3. Thuiswerken, lijkt mij ook een vreemde gewaarwording. Net wat je zegt, je bijna verplicht voelen om te laten zien dat je gewerkt hebt. Aan de andere kant, als je ‘op je werk’ zit, ben je eerder afgeleid. Terwijl de omgeving daar met al die mensen wel weer wat gezelliger is. Ieder nadeel heb z’n voordeel zeg maar 😉

 4. Daar was ik na vijf jaar thuiswerken nog steeds mee bezig, me verdedigen tegen het idee dat thuiswerken eigenlijk lanterfanten was, stiekem aan het strand liggen met je laptop. Dat zei niemand met zoveel woorden, hoogstens als zogenaamde grap, maar het bleef steken. Voor de rest heeft thuiswerken alleen maar voordelen, geen files, geen storende collega’s, betere hard- en software, je hebt zelf in de hand hoe warm of koud je kantoor mag zijn, en: veel betere koffie!

 5. ha die Sjoerd…
  ja jongen: ’t is toch een kwestie van discipline: het op het juiste moment uitzetten van de laptop!
  Je kunt er misschien een tijdslot opzetten…

  Maar het blijft lastig: thuiswerken.
  Niet meer doen dus…

  Dag!
  groet van Marlou

  .

 6. Goede morgen Sjoerd, ik kon vroeger niet thuiswerken, zelfs niet te laat komen, want we waren de hele dag op pad,met de bibliobus van het ene naar het andere dorp. Alleen lastig dat we geen toilet aan boord hadden en dus alles op moesten houden tot de middagpauze of het eind van de dienst.
  Maar ik hoef niet meer ik geniet van mijn pensioen 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.