Expeditiegebouw Staatsmijn Emma

Expeditiegebouw Staatsmijn Emma

Day Of Month
Dit relatief jonge gebouw is inmiddels ook alweer heel wat jaartjes geleden met de grond gelijk gemaakt. Er staan nu een flink aantal patiowoningen. Het is het voormalige Expeditiegebouw van de Staatsmijn Emma. In mijn achtertuin stond nog het laatste stuk van de lokreparatiewerkplaats toen ik er kwam wonen, inmiddels ook al bijna 40 jaar geleden. Ik heb nog een foto die zo vanuit mijn tuin gemaakt kon zijn van het rangeer- en opstelterrein van de Staatsmijn Emma. Die moet ik ook eens gaan opzoeken. Het rangeerterrein dat uiteraard ook achter dit gebouw lag is nu groengebied. In het Expeditiegebouw heeft na de sluiting van de mijnen en tijdje een dependance gezeten vanm het ministerie van Landbouw en Visserij. Mmm hoor ik u denken, in Limburg… Yep, in het kader van het creëren van werkgelegenheid na de sluiting van de mijnen. Zo is ook het CBS hier beland.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: