Warm

Warm

Day Of MonthStond er het vorige logje nog koud geschreven in de titel, gisteren ging het er heftig aan toe op het Chemelot terrein in Geleen. Er was brand uitgebroken in de kelder van het grote gebouw op de achtergrond.Het persbericht dat werd uitgegeven luidde als volgt:

Geleen, 30 september 2015, 12.47 uur – Even na tien uur vanmorgen is brand uitgebroken in de kelder van een kunstmestfabriek op het Chemelot-terrein in Geleen. Daardoor is er rookontwikkeling die richting Stein, Urmond en Meerssen trekt. De brandweer is bezig met blussen.
Uit metingen van de brandweer blijkt dat er op dit moment geen gevaar is voor de gezondheid. Wel is er stank- en rookoverlast. Daarom adviseert de brandweer om ramen en deuren dicht te houden.

Een aantal fabrieken op het Chemelot-terrein is gecontroleerd stilgelegd. Onduidelijk is nog of dit een rechtstreeks gevolg is van de brand of niet. Het stilleggen van de fabrieken kan gepaard gaan met geluidsoverlast. Ook kunnen er witte stoomwolken zichtbaar zijn.

Ook voor onze Centrales heeft dit consequenties, er is tijdens de herstart van de fabrieken veel energie in de vorm van stroom en stoom nodig. Een optimale bedrijfsvoering wordt zo echt niet gerealiseerd. Het is eerder dat we om te kunnen leveren veel stoom moeten afblazen op lagere druknetten. Gewoon geluk gehad dat er niemand bij deze calamiteit het leven heeft gelaten. Chemelot komt de laatste maanden toch al erg negatief in het nieuws.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Het blauwe gebouw op de voorgrond is een van onze 150 kV stations.

16 Comments

 1. Brand is altijd heftig. Zo brandde een fabriek hier enkele kilometers een tijdje terug.
  Zolang er geen doden en of gewonden zijn is het goed. Dat dit een serieus prijskaartje zal hebben is duidelijk.

 2. Goedemorgen Sjoerd,

  wat een rook zeg!
  En wat een mooie foto: je zou zomaar persfotograaf kunnen zijn!
  Carrièreswitch?

  Gelukkig geen slachtoffers en alleen materiële schade…

  Dag!
  Heb het goed vandaag…
  Marlou

  .

 3. Je zeggen op dat moment altijd wel heel snel, niet negatieve stoffen in de lucht, maar achteraf blijkt er altijd wel iets gelekt te zijn. Ik hoop dat het hier meevalt. Gelukkig zijn er geen mensen gewond geraakt.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Goede morgen Sjoerd, gelukkig dus niemand bij deze brand omgekomen. Maar hopelijk is het jullie gelukt om de energie weer goed te verdelen, zodat niemand er erg veel hinder van heeft ondervonden.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: