Het valt op

Het valt op

Day Of MonthAls je tegenwoordig door een winkel loopt valt het echt op dat mensen zich asocialer gaan gedragen. Waarom weet ik niet, maar ik tref in de schappen onderweg naar de kassa steeds meer producten aan die in dat schap niet thuishoren. Vlees wat bij de koffie ligt, of in dit geval druiven die bij de blikgroenten liggen. Als je je bedenkt, of iets niets nodig hebt breng je het toch even terug waar je het gepakt hebt. Dat lijkt mij gewoon een kwestie van fatsoen. Of ben ik nou een moraalridder aan het worden…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Nee dat ben je niet het is gewoon te gek voor woorden, zo vond ik ooit vers fruit die men in de vriezer had gedumpt, met van die deuren ervoor weet je wel? Dat is gewoon zwaar aso!

  Wat ik wel weet, is dat men hier dus eens per dag zeker, alle schappen gewoon naloopt om alle lege koffiebekers en lege kartonnen weg te halen, zakken die gewoon open gemaakt zijn en terug gelegd weg te halen, heb ik laatst nog gedaan met de manager die ook mijn dochter heeft opgeleid bij de AH hier. Nou echt… ongelooflijk. Als ik al iets heb wat ik niet wil, breng ik het of zelf terug waar het hoort, en anders als ik al dicht bij de kassa ben, geef ik het netjes af bij de cassiere, mits het niet gekoeld hoeft te worden. Dat is ook altijd goed.

  X

 2. Je vindt tegenwoordig zelfs lege verpakkingen in de rekken, en je ziet ze verderop de koeken snel naar binnen werken….
  Je bent geen moraalridder wat mij betreft, maar nog eentje die goede manieren kent.
  Fijn weekend

 3. Ja, dat klopt Sjoerd, je komt het vrij regelmatig tegen een vreemde manier van winkelen.
  Mijn zoons hebben ook wel vakken gevuld als bijverdienste, die kwamen ook heel andere dingen in en onder de schappen tegen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Ha die Sjoerd!

  Jij moraalridder? Dacht het niet.
  Ik heb vanmorgen boodschappen gedaan en gezien dat twee artikelen niet op de plek lagen waar ze eigenlijk hoorden.
  Soms leg ik ze even terug.
  Maar vanmorgen had ik daar geen zin in.
  Ik vind het jammer dat mensen dat doen…

  En weet je wat ik niet jammer vind?
  Dat ik lekker twee weken de hort op ben.
  Duim je voor mooi weer?

  Groetjes van Marlou

  .

 5. Tja, men zou eens een paar stappen teveel kunnen maken om een product op de juiste plek terug te leggen. Het is immers ook al teveel werk om klein afval in een prullenbak te gooien of lege verpakkingen mee terug te nemen naar huis … 🙁

 6. Vlees bij de koffie? EN vlees is bederfelijk. Wat gebeurt daar mee? Maar je hebt gelijk. En het is niet alleen in de winkels. Ook in het verkeer. En zelfs sommige mensen op weblogs die reageren.

 7. Je bent geen moraalridder als je fatsoenlijk in het leven staat en van anderen verwacht dat ze zich ook gedragen. De controle is overal weg en dat is duidelijk te merken. De maatschappij zijn wij zelf, maar we hebben wel heel erg slechte voorbeelden van mensen op hoge posten, die er een potje van maken. Domme mensen denken dan: ‘Ach, waarom zou ik me netjes opstellen als die en die enorme bedragen graaien en ook wegkomen met oplichterij en zo?’

  Maar gelukkig zijn de meeste mensen wél goed bezig, alleen komen ze helaas te weinig in de spotlights.

 8. Dat is niks van tegenwoordig, dat maakten we vroeger ook al mee toen ik in de groothandel werkte. Weet je hoe erg het kan stinken als zo’n aso een bak vlees ergens in de rekken legt, op maandagochtend na een warm weekend?

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: