Ik mag weer werken – door Frank

Ik mag weer werken – door Frank

Het is weer voorbij die mooie vakantie, sinds afgelopen maandag ben ik weer aan het werk. Nog niet bij de nieuwe baas, dat is een maandje uitgesteld (we worden overgenomen, dus ik blijf wel gewoon zitten op mijn werkplek). En als je zo een tijdje weg geweest bent dan is gewoon de dagelijkse routine ook weer fijn.

We hebben weer een Grieks eiland bezocht, Corfu deze keer. Het is een mooi eiland en ook heel groen. Groene eilanden hebben volgens mij ook veel regen, anders is het niet zo groen niet waar. Maar wij hadden geluk, of ik heb ongelijk met mijn stelling, behoudens een stevige onweersbui ’s avonds hebben we steeds mooi weer gehad. Daardoor hebben we de zomer verlengd met een hele maand, want bij terugkomst was het hier in Nederland ook nog mooi. Behoudens de dagen heel relaxt doorbrengen daar op Corfu (veel lezen), hebben we ook een aantal dagen een auto gehuurd en zijn we wat rond gaan kijken. We hebben weer menig mooi plekje gezien, plekjes met mooi uitzicht hebben ze genoeg daar in Corfu. De hoofdstad, die heet ook Corfu, is zeker ook de moeite waard om te bezoeken, en als je je wil vergapen aan de pracht en praal van het verleden, er is ook een paleis wat toebehoord heeft aan keizerin Elizabeth van Oostenrijk. Wij kennen haar als “Sissi” en kunnen als we willen ieder jaar rond Kerstmis weer naar de films kijken. Er hingen wat portretten van haar in het paleis; ik moet zeggen dat de “echte” Sissi best wel veel leek op de Sissi van de film (of andersom). Maar het mooiste van Corfu zijn voor mij toch de uitzichten op de mooie landschappen. Volgende week zal ik hier nog wat foto’s laten zien van Corfu.

Hieronder alvast een foto van het uitzicht wat we hadden vanaf het terras van het hotel. Daar dronken we ons pilsje, kregen we ons ontbijt en een enkele keer hadden we hier ons diner.

16 Comments

 1. Dat is het voordeel Frank dat je nog mag en kan werken. Vakantie gaat altijd voorbij. Wat een geweldig uitzicht had je op Corfu. Nu snap je ook waarom wij elke dag genieten van ons uitzicht op de Middellandse Zee, dezelfde zee waar jij op uitkeek.
  Groeten van ons.

 2. jaja hier zit een verstokte Romy Schneider fan dankzij de Sissi films natuurlijk en ze is echt gecast op de echte Elizabeth van Oostenrijk, maar is het nu waar dat je vanuit daar ook Madeira kan zien als het mooi weer is? helder? Want dat staat in 1 van de boeken beschreven, dat als ze daar was voor haar longen, want ze was er niet zomaar… ze was ziek, ze was zelfs opgegeven, dat ze Madeira kon zien vanuit het paleis.

  X

  1. Madeira ligt in de Atlantische Oceaan, duizenden kilomters verder naar het westen. Haar paleis lag aan de oostkant van Corfu. Vandaar uit heb je prachtig uitzicht over de zee, het vaste land van Griekenland en Albanië. Volgens mij is het door de kromming van de aarde zelfs technisch onmogelijk om Madeira te kunnen zien vandaar uit.

 3. Goede morgen, met zo’n uitzicht kun je je vast heerlijk ontspannen, maar ja aan alles komt een eind en ach je werk geeft toch ook voldoening nietwaar?
  Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: