Het raampje – door Frank

Het raampje – door Frank

Als we in een vliegtuig zitten, mag ik vaak aan het raampje zitten. Als er iets te zien is dan kan ik er letterlijk uren van genieten. Misschien dat dat ook mijn liefhebberij voor Google Earth verklaard. Ook met die applicatie ben ik uren stil. Ik reis virtueel over de hele wereld. Vaak zijn er ook foto’s te zien van het land, of een stad. Soms zelfs in 360º, vaak in hele goede kwaliteit. De laatste keer dat we gevlogen hebben, op weg naar Schiphol, was het heel helder weer, je kunt dan heel ver kijken. Het is dan net Google Earth maar dan echt. Boven Duitsland vliegend en ook over het IJsselmeer zie je heel klein heel veel windmolens draaien. Vanuit de lucht had ik een mooi uitzicht over Lelystad. Ik kon zelfs de “Batavia” zien liggen. En dan boven Schiphol hadden we uitzicht over een juist opstijgend vliegtuig. Dat heb je in Google Earth nou weer niet.
Lelystad met de Batavia
de Batavia
Schiphol

16 Comments

  1. Mooie heldere en haarscherpe foto’s.
    Zelf heb ik maar één keer gevlogen, dat was een retourtje Leeuwarden – Drachten met een zweefvliegtuig, waarbij ik in de cockpit zat en het Friese land mooi kon bekijken. Sindsdien vermaak ik me met Google Earth om zaken van bovenaf te kunnen bekijken.

  2. Ik wil ook altijd bij het raampje zitten en als dat niet lukt heb ik behoorlijk de pest in.Zo heb ik het Balatonmeer al eens herkend. Prchtig. Hoort vast bij die gekke tic van eeuwig op landkaarten fietskaarten, wandelkaarten te zitten turen en mij voor te stellen welke tochten ik allemaal zou kunnen maken.

  3. Meestal zit Mara in het midden Frank en ik aan het gangpad (plaats D en E in een Boeing 737-800 van Transavia), we slapen tijdens de reis in de “luchtbus” veel met onze iPod op. Duurt de reis wat korter 😉 . Krijg je als je vliegen als noodzakelijk kwaad ziet. Komt waarschijnlijk ook omdat wij regelmatig op en neer vliegen tussen Amsterdam en Málaga v.v. Salu2 Albert

  4. Ja dat is gaaf! Al ben ik van de 2x dat ik gevlogen heb, niet over Lelystad en mijn eigen huis in Almere heen gevlogen, hahahaha We kwamen dan net van de andere kant af 😉

    MOOI! En als ik ga, wil ik ook bij het raampje, lol

    X

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: