Large – door Frank
Large – door Frank

Large – door Frank

Wie me kent, of wel eens een foto van me heeft gezien, weet dat ik zeg maar een maatje meer heb dan gemiddeld. Dat heb ik toch mooi gezegd zo, nietwaar? Door dat “maatje” meer, is kleren kopen eigenlijk altijd straf. Ik beperk het daarom tot het uiterste minimum. Het is nou eenmaal frustrerend als je meerdere winkels hebt afgelopen en de pashokjes allemaal van binnen hebt gezien, om met niets naar huis te gaan. Alleen mijn sokken kan ik recht van het schap kopen. Afvallen is makkelijker gezegd dan gedaan en als het al eens lukt is het altijd tijdelijk, het beroemde jojo effect. Wat ik niet snap is wanneer ik door de stad loop dat ik best wel veel mensen zie die in het pashokje hetzelfde probleem moeten hebben als ik, waar kopen ze die kleren dan? Toch houdt het in de meeste winkels, bij ons in de stad, bij de maat 2XL en soms 3XL op. Een enkele keer vind je nog 4XL, maar dat is uitzondering. Het lijkt er op dat grotere maten gewoon niet ingekocht worden. En dan vallen de 3XLLen van sommige merken ook nog erg klein uit. De postorders leveren wel grotere maten, maar op een of andere manier, is als ik de maattabellen volg het geleverde altijd veel te groot??? of als het enigszins past zit het als een zak. Nou ja we zijn weer gaan zoeken op internet, en inmiddels heb ik meerdere winkels gevonden onder andere in Roermond en over de grens in Duitsland. Afgelopen vrijdag zijn we eerst eens in Roermond gaan kijken, wat een verademing, in die winkel had ik nou eens ruime keus, in echt mooie dingen, ook merkkleding. Dan wordt kleren passen weer leuk. De winkelier vertelde dat hij o.a. maten had vanaf 2XL (kleinste maat) en 10XL grootste maat. Voor mij was het leuk dat ik met mijn 3XL daar tot de “kleintjes” behoor. Daar ga ik zeker terug als ik weer wat nodig heb.
shirts

15 Comments

 1. Terecht! Iedereen wil er verzorgd bij lopen dus ook mensen met een maatje meer.
  Mijn buurman ging altijd naar een speciale winkel voor “grote mensen” in Rotterdam. Hij kwam daar altijd zeer tevreden van thuis.
  Ik kan me opwinden over spijkerbroeken. Vrijwel geen winkel verkoopt jeans voor dames met lengtemaat 36, terwijl mensen alsmaar langer worden!
  Groetjes

 2. ria

  Dat lijkt me inderdaad niet leuk. Er zijn er ook die dat met hun lengte hebben en ik heb een vriendin met erg grote voeten, allemaal erg lastig. Jammer dat afvallen niet lukt…

 3. Ik vind het heel fijn dat je nu een winkel hebt gevonden waar jij in de kleintjes valt, hahaha ik weet er alles van Frank, langzaam kan ik wat kleiner, maar ben er nog niet, en nee ik val niet af met ene dieet, om de 1 of andere reden val ik eens in de zoveel jaar wat af, wat dan ook blijvend lijkt te zijn. Gelukkig?

  Maar ken je Ulla Popken? Ik weet niet of het ook in de winkels hangt eigenlijk, echter hebben zij nu ook een mannen kledinglijn al enige jaren… En Ulla Popken is best duur, vond ik, vind ik, en daar val ik ook in de kleine maten 😉 Ulla Popken is overigens ook een Duitse winkel die hier dus ook winkels kent. Maar de herenmode heb ik alleen nog in het blad gezien wat ik in de bus krijgt je kunt ze googelen.

  X

 4. Meestal is het zo dat dikkere mensen zo hun eigen winkels en plekjes kennen en weten. Tenminste, dat lijkt mij zo. Zo is er hier wel een winkel voor lange dames, bijvoorbeeld, en op de onlangs gehouden modeshow liep ook een stevige dame mee. Maar verder ben ik er niet zo mee bekend, die geluk heb ik dan weer.

 5. Frank-103

  In Amerika had je een winkelketen voor de afwijkende maten: Fat and tall. Klinkt niet zo aardig, maar was wel duidelijk voor de klanten. Gelukkig pas ik in de gewone maten, hoewel sommige kledingstukken door het wassen wel erg gekrompen lijken te zijn.

 6. Goede morgen. Nou Frank heerlijk dat je nu een winkel hebt gevonden waar je kleding kunt kopen die je past zodat je weer prettig kunt winkelen.
  Ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: