Museumpje – door Frank
Museumpje – door Frank

Museumpje – door Frank

Mijn vitrinekast met oude camera’s was vol, zo vol dat ik voort een wisseltentoonstelling had, een deel van de camera’s werd in een doos op zolder opgeslagen en soms werd eens wat gewisseld. Nu hadden we een muur vrij gekregen in onze aanbouw, en hadden we het idee gekregen om een tweede vitrine aan te schaffen en ze zo weer allemaal tentoon te stellen. Maar een beetje dezelfde vitrinekast was moeilijk te vinden. Bij Ikea kregen we het idee om dan maar twee dezelfde vitrines te kopen. Omdat je ze zelf in elkaar moet zetten zijn de kasten relatief goedkoop. Tenminste, de oude vitrine had meer gekost dan de twee nieuwe van Ikea samen.
De oude vitrine:
oude vitrine
De vitrinekasten zijn van het type Liatorp welke je in het wit of grijs kunt kopen. We hebben de grijze gekozen. Verlichting zat er niet in, die hebben we apart bijgekocht, het zijn Ledspots van het type Dioder. Omdat daarvoor niets is voorbereid in de kasten, moet je de plek voor de lampjes wel goed uitmeten, en zelf de gaten boren waar de kabeltjes door moeten. De kwaliteitscontrole bij Ikea is wel erg goed moet ik zeggen, want de bijgeleverde onderdelen, schroefjes en plugjes kloppen precies qua aantal. Alles bij elkaar is het wel veel werk om ze in elkaar te zetten als leek, maar als het dan eenmaal staat geeft dat ook veel voldoening. Al mijn camera’s staan er nu ruim in en als ik zo langs loop en ik zie alles daar uitgestald staan, krijg ik een beetje een “wauw gevoel”, vooral als het al een beetje donker is buiten, en dan met de kastverlichting aan. Mijn eigen museumpje, zoals mijn zwager gisteren zei toen hij het zag: “schitterend”.

De nieuwe vitrinekasten:
vitrine1vitrine2

14 Comments

    1. Hoef niet meer, mijn laptop staat in de huiskamer op tafel. Mijn bureau met PC staat boven in een ruimte met airco, 42″ TV en een slaapgelegenheid. De Sauna is aan de andere kant van de gang. Mmm, ik moet eens gaan kijken voor een koelkastje….

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: