Monschau – door Frank
Monschau – door Frank

Monschau – door Frank

De stroomstoring van afgelopen maandag in Zuid-Limburg werd in de Volkskrant in de buitenlandkatern geplaatst. Zo erg is het al, wellicht dat veel Nederlanders ons ook als buitenland zien, maar wij moeten toch ook onze belastingcentjes aan Den Haag afgeven. We liggen met onze provincie Limburg wel met een flinke hap diep in buitenland. Omringd door Duitsland en België is het buitenland nooit ver weg. Afgelopen weekend zijn we naar de Eifel geweest, naar het plaatsje Monschau. Voor ons is dat via de “toeristische route” maar een klein uurtje rijden. Dwars door de Belgische “Hoge Venen” naar Monschau, een prachtige rit. In Monschau hadden we een kamer in een soort Bread & Breakfast met zonder TV op de kamer en trage wifi. Maar daar kwamen we niet voor, het lag centraal vlak bij de markt van Monschau en met veel horeca in de directe omgeving. Duitsland was voor mij altijd het land van grote potten bier en schnitzels die links en rechts van je bord afhangen. Tegenwoordig krijg je nog steeds een flinke pot lekker bier, maar de schnitzels passen toch echt op het bord en er kan ook nog frites naast. Lekker zo’n pot bier als je net een flinke wandeling achter de rug hebt, want Monschau mag dan een beetje oubollig karakter hebben, en het is niet zo heel groot, maar in de omringend natuur kun je prachtig wandelen. En dat hebben we gedaan, en dan in deze tijd van het jaar is de natuur op zijn mooist, zoveel kleuren, het was van begin tot eind alleen maar genieten van het uitzicht. Natuurlijk moet het weer een beetje meewerken, en dat gebeurde afgelopen weekend. We hebben daarom weer enorm genoten en geboft. Hieronder een tweetal collages van foto’s die ik afgelopen weekend met de Iphone maakte.

Monschau oktober 2015:
Monschau

De kleuren van de herfst:
kleuren van de herfst

12 reacties

 1. De foto’s zijn stuk voor stuk prachtig!
  Lang geleden zijn Lief en ik vanuit Slenaken (heen en weer) op de fiets naar Monchau geweest. Het was een prachtige route. Het was echter zo ontzettend druk in het stadje dat we niet eens de moeite genomen hebben om foto’s te maken. Dat maak jij toch weer mooi even goed 😉

 2. Het is lang geleden dat ik in MOnchau ben geweest, toch herken ik het weer meteen, hahaha ik heb daar ook gestaan en gelopen, meerdere malen toen wij nog op vakantie gingen naar Mechelen of Gulpen, in ZL dus 😉 Ik ken die rit dus ook, prachtig mooi inderdaad, mijn eerste keer heb ik echt zitten gapen van alle pracht erheen en ook weer terug en dat dorpje wat zo anders was meteen zo dicht bij ons eigen land… wereld van verschil.

  later zat ik elders, meer in de buurt van Koblenz en daar at ik voor het eerst van die enorme schnitzels als lunch? ja, daar was het lunch, hahaha en inderdaad ze hingen over je bord heen en je kreeg er standaard twee weet ik nog, friet in een apart schaaltje…

  X

 3. Hihi, gênant… wat een geknoei van de Volkskrant… Valt me vaker op, ook dat er op de voorpag staat “pag 8”, ga je bladeren, staat het aangekondigde artikel op pag 10.

  Schitterende herfstkleuren! Snel fotograferen Frank, want ze zijn er zo afgewaaid 🙂

 4. Ben er een paar keer geweest, maar dan in rustigere tijden. Ik vind Valkenburg dan ook een stuk drukker. De laatste keer ben ik de Roer (Rur) gevolgd naar Einruhr. Dat is een erg mooie fiets- en wandelroute. Ik overnachtte die keer ook in het hartje van Monschau en mogelijk dezelfde B&B in het centrum. Dan merk je ook dat het na een uur of 6 een stuk tustiger wordt als de busladingen afgevoerd worden naar grote onpersoonlijke hotels op een kilometer of 30. Bad Münstereifel is overigens minstens zo mooi en ook zo touristisch. Dat zou ik eerder met Valkenburg vergelijken.

 5. Goede morgen Frank, mooie foto’s heb je weer gemaakt, zowel die van Monschau als die van de herfst. En maak je niet druk dat een krant je nieuws bij het buitenland zet. Ik weet nog dat Zeeuws Vlaanderen zelfs door de overheid soms niet als Nederland wordt gezien. Na een klacht uit een dorp daar, kregen ze een officiële brief uit den Haag waarin stond dat men zich bij de eigen overheid in Parijs moest melden. Kijk dan valt ‘buitenlands nieuws’ in een krant toch wel mee zou ik denken.
  Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.