Bejaardensoos

Bejaardensoos

Day Of Month
Hij zit er weer in. Een paar weken geleden viel hij in de bus, de uitnodiging van de huisartsenpraktijk. Nee, geen gezellige bijeenkomst, maar een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. Nu krijg ik deze via mijn werkgever al jaren, maar mijn vrouw kreeg haar eerste griepprik. Maar sakkerdjie, dat was ik niet gewend, op het werk in de verbandkamer gaat het rustig, zet u maar neer meneer, waar wilt u hem hebben… Maar nee hoor, een kakelende bende oude van dagen ging ons voor, baggerend door de sneeuw, loeikoud, een beetje overdrijven mag natuurlijk. de natte sneeuw die gisteren viel bleef toch niet liggen. Maar waar was ik gebleven.

Er is niets zo zwaar als een griepprik,
iedereen stroopt zijn mouwen ervoor op

Oh ja, we stonden met z’n allen in de rij, bovenarm al lopende vrijmaken twee dames paraat met een gigantisch klein spuitje en aan de lopende band ging het spuiten door, de enkeling die zich daar niet zo lekker bij voelde stond alweer buiten voor hij zich kon beklagen. We zijn zo’n twee minuten binnen geweest that’s all… Het was meer werk om de onderstaande foto te bewerken dan om die spuit te gaan halen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Het spul zit er weer in. Hoe sneller je klaar bent, des te beter het is.
  Ik heb ‘m gelukkig niet nodig. Ik hoop niet dat je belabberd wordt van de prik. Mijn ouders worden er altijd een paar dagen ziek van.
  Lieve groet

 2. Ik word er juist ziek van ben ik achter gekomen en mijn dochter ook, we hebben er allebei recht op en krijgen elk jaar een oproep, nu nog niet binnen trouwens, maar wij negeren hem. Na jaren kwakkelen van ons allebei dacht ik ergens… ja daaaaaaahaaaaaag ik ga risico nemen en het laten, nou wij allebei komen veel beter de winter door dan dat wij die prik halen.

  X

 3. Goede morgen Sjoerd, prachtig beschreven 🙂
  Zelf haal ik de griepprik niet meer, mijn man was er een jaar of vier geleden, zo beroerd van geworden (geen griep maar vreselijk veel pij in zijn benen) En ik heb zo het gevoel dat onze huisarts er geen reclame voor maakt, die gaf ook toe dat er bijwerkingen zijn. Wij kregen al nooit een oproep, als je er eentje wil, moet je even bellen wanneer die prikken worden uitgedeeld.
  Goed ik ga dus niet meer en mocht ik dan een keertje de pijp uitgaan bij een serieuze griep epidemie, tja eigen schuld dan maar.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: