Het oer busje…

Het oer busje…

bVision Photography

Day of MonthDaarmee heb je dan ook alles gezegd. Het enige echte oerbusje. Een Volkswagen T1. Een spijltjesbus en mede ontworpen door onze eigen Ben Pon. die daardoor ook de enige importeur van Volkswagen is die niet verkoopt onder de naam Volkswagen AG, maar onder zijn eigen naam Volkswagens importeert. In die tijd zonder sjoemelsoftware, dat bestond toen nog niet. Trouwens de eerste busjes reden allemaal nog op benzine aangedreven boxermotoren.

bVision Photography

ik kan er hele verhalen over vertellen, maar een ieder zal toegeven dat dit het enige echte ontwerp is van de bus. Niet dat andere busjes niet goed zijn. Maar deze is echt onovertroffen. Dit exemplaar komt overigens uit 1957. Jammer dat ze nu zo duur zijn. Zowel tweedehands niet te betalen, maar ook nieuw eigenlijk niet.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Prachtig jeugdsentiment. Nooit geweten dat het mede door Pon ontworpen was.
  kHeb er al kind nog ingezeten, voorin, zonder gordels šŸ™‚ Wat een feest. M’n Opa had er een paar voor zijn fabriek, wit-donkerblauw, met zijn logo erop. Toch ns vragen of daar niet 1 foto meer van is.

 2. Frank-103

  Het is een gaaf busje, maar daarna zijn er toch wel veel betere uitvoeringen geweest. Zelf vind ik het citroen busje (met die golfplaten) nog mooier.

 3. Oh ja, als ik die zie rijden, geweldig, vooral als men er een hippie bus van heeft weten te maken met alle toeters en bellen eraan, hahaha

  Zelf heb ik er nog nooit ingezeten of wat dan ook….

  X

 4. Echt het mooiste busje onder de busjes. Veel geprobeerd om na te maken, maar er is maar een echte.
  Nee, sjoemelsoftware is echt van nu. Ik had het eigenlijk van VW niet verwacht.

 5. Ik zag teovallig de afgelopen weken regelmatig zo’n oud busje door Leiden rijden en dan(volgens mij)ook nog in de originele vaal blauwe kleur. Of is dat een idee van mij dat die busjes meestal een vaal blauwe kleur hadden.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: