De Volkswagen Kever
De Volkswagen Kever

De Volkswagen Kever

bVision Photography

Day Of MonthIn deze moeilijke tijden is wat extra aandacht aan de Volkswagen noodzakelijk zal Di Mario gedacht hebben bij het zien van deze kever uit het jaar 1973. Een oudje alweer. Maar wel een auto die bekend staat als de bekendste Volkswagen, nee, de bekendste auto ooit. Deze mag dan in een wat mindere staat zijn, en net te vroeg in het jaar gekocht zijn. Maar ook hier is nog steeds een echte klassieker van te maken.

bVision Photography

In tegenstelling met de Golf, inmiddels ook een klassieker, en ook op de ranglijst, is het een fenomeen. De onverslijtbare boxermotor had maar een nadeel… de herrie. Ook al lag de motor achterin de auto, stil was het kreng niet te krijgen. Maar voor de liefhebber was aan de motor te horen hoe hij was verzorgt. Vooral de types met twee webers (carburateur) waren fluisterstil te krijgen door een vakman. Die werden voor de doorsmeerbeurt naar de garage gebracht, en daarna naar mij gebracht om af te stellen…

bVision Photography

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

  1. ik herinner me ze van mijn jeugd, mijn ooms hadden zo’n auto, maar de kleur was wat lichter blauw en een soort groen, ik vindt ze nog altijd één van de mooiste auto’s en golfkes ook natuurlijk, mijn zoon heeft nu zo eentje, maar zelf heb ik ook al golf gehad

  2. Goede morgen Sjoerd, heerlijk wagentje, eigenlijk is de kever qua auto altijd mijn grote liefde gebleven. We hebben er meerdere in ons bezit gehad, de eerste kochten we in 1973 dus het jaar waaruit deze kever stamt. Nu was dat een tweede hands wagentje dus wel een paar jaar ouder. Ik blijf een zacht plekje houden voor elke kever die ik tegenkom, al was hij absoluut niet zuinig te noemen, je kon er wel een paar maal extra mee naar de pomp.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.