Het verloren schaap
Het verloren schaap

Het verloren schaap

bVision Photography

Day Of MonthTsja, daar stonden we dan stil, schapen die zomaar in Echt over de weg tussen de auto’s liepen en duidelijk niet wisten waar naartoe of waar vandaan. Dus snel de auto aan de kant en met enkele anderen de schapen langzaam opgedreven tot bij iemand op de oprit. Gelukkig was het even niet druk daar, net na de ochtend spits en alles verliep netjes. Als jezelf kalm bent laten die beesten zich wel vangen. Eenmaal op de oprit was het gevaar geweken en waren de buurtbewoners al op zoek naar de eigenaar. Een fotootje als afscheid en weer verder naar de plaats van bestemming.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Ik heb ook eens een kudde schapen “gered.” Niet lachen, maar ik had de Border Collie van de buren. Die jutte de kudde op de verkeerde manier op, dus heb ik ‘m aan een hek moeten vastbinden terwijl ik hulp haalde. Ondertussen liepen de schapen bij iemand een moestuin in en vraten daar de spruitjes op 🙂 Ik eet nog liever gras, haha.
  Die eerste foto vind ik ge-wel-dig!

 2. Ha die Sjoerd,

  wat een grappige belevenis.
  En jij zou onze razende reporter niet zijn, als je dit op de gevoelige plaat zou vast zetten…

  Er zou meer van dit soort nieuws moeten zijn.
  Veel leuker!!

  Dagdag… heb het goed vandaag…
  Marlou

 3. Goede morgen Sjoerd. Hier in de buurt is een grote kudde, die dwars door de stad verplaatst wordt, door meer herders en drie of vier honden. Die kudde houdt de dijken van het openbaar groen mooi kort, maar ze werken over een groot gebied, dus soms kom je ze tegen bij hun verplaatsingen. Altijd een prachtig zicht.
  Ik wens je een fijne donderdag toe

 4. Prachtig zoiets. Hier zie je trouwens steeds vaker die als grasmaaier dienen in de omgeving. Mooi gezicht als zo’n kudde dwars door de de drukte wordt verplaatst.Heb het zelf helaas nog niet in het echt gezien alleen op foto’s van anderen

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.