de elfde van de elfde

de elfde van de elfde

Day Of MonthIk kan het beter over de elfde van de elfde hebben, hier in het uiterste zuiden de start van het carnavalsseizoen, dan over de datum van vandaag, vrijdag de dertiende. Ik ben niet bijgelovig, ik ben naar Nederlandse maatstaven niet eens gelovig, maar vrijdag de dertiende is niet mijn dag. Nee dan toch liever het gesprek afronden en verder gaan over carnaval. Op de foto hieronder ziet u mijn straat, in de vorige eeuw toen de mijnen nog volop in bedrijf waren. Jaren later kwam de optocht niet meer hier voorbij. Jammer, want ik vond het wel leuk, al was het maar dat ik in die tijd zelf ook meetrok met de carnavalsoptocht. Alle gebouwen aan de linkerkant van de weg zijn gesloopt, weg dus… Den Uyl kon het mooi brengen, maar van de rijkste provincie werd Limburg in een klap de armste provincie van Nederland. En dat vond men zo erg dat meteen alles gesloopt moest worden. Weg historie, toch wel jammer eigenlijk. Maar ook hier geldt, we hebben de foto’s nog. Over de herkomst van de meeste foto’s heb ik helaas geen informatie. Maar met een grote groep mensen ben ik het eens, we delen wat we hebben en maken het beschikbaar voor degenen na ons. Zo creëren we opnieuw ons verleden.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. En ik heb dan weer niets met carnaval, vind ik zo vreselijk, hahaha we vierden het weleens op school maar pffffffffffff niets dan ellende met mijn outfits, meteen bij de eerste viering al, mijn moeder had een rok gemaakt waar ik blij mee was, in lagen in groen en rood, erg mooi, maar ja, die was van crepe papier… right?

  het regende en het stormde op de terug weg en we liepen en we dropen, bij thuiskomst plakte alles aan mijn benen en deze bleken ook nog eens rood en groen te zijn geworden, trauma voor het leven voor mij 😛

  X

 2. De Leidseglibber schreef er ook al over, maar dit is natuurlijk de bakermat van het carnaval.
  Dat is wel te zien op de foto, toen deed men al zijn best op de mooiste praalwagen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. De zotten hebben in het zuiden de aftrap gegeven voor het feest der zotten…
  En ook al ben ik een geboren zuiderling, de laatste jaren trekt het feest mioj niet meer…..
  En vrijdag de dertiende…. hopelijk zonder kleerscheuren de dag door….
  Fijn weekend.

  OT je bent een van de blogs waar het reageren niet altijd wil lukken.

 4. Goede morgen Sjoerd, hier doen een aantal plaatsen wel aan carnaval maar de meeste plaatsen niet.Ik denk dat dat nog met geloof te maken heeft, de Rooms Katholieke dorpen vierden carnaval en doen dat nog steeds, of die mensen nog gelovig zijn of niet, dat maakt niet meer uit.
  Sint Maarten was op 11-11 weer een viering die in het Westen en Noorden gedaan werd, zo had ieder wel een feestje. Alleen de streng gelovigen hier in Zeeland vierden geen feest. Geen Sint Maarten en geen Carnaval. Ach wat maken sommige mensen het zich toch moeilijk in het leven. Ik denk dat er daarboven wel eens meewarig met het hoofd geschud zal worden.

 5. De optocht is het enige wat ik kan waarderen aan het zuiderlijke volksfeest. Hier in de buurt doen ze er niet echt aan. Wat meer naar rechts.. en naar het noorden wel, maar dat vind ik helemaal vreemd.

  Love As always
  Di Mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: