Het huis van Hoen…
Het huis van Hoen…

Het huis van Hoen…

bVision Photography

Day Of MonthGisteren waren we met een aantal conculega’s op bezoek in het Hoenshuis in Voerendaal. Het Hoenshuis heeft zijn naam ontleend aan de bewoning van de tak van de grafelijke familie Hoen. In de 14e eeuw was het huis een kasteel waar Johan Hoen tot Broeck woonde. Juist ja, familie van de stichter van kasteel Hoensbroeck. Door heel het zuiden van Limburg kom je de familie Hoen wel ergens tegen als je op zoek gaat naar burchten en kastelen. Het Hoenshuis is een carréboerderij waarvan nog maar weinig herinneringen zijn overgebleven aan de riddertijd van weleer, alleen een stuk mergelstenen muur herinnert nog aan deze glorietijd. Bij dit prachtige gebouw ligt overigens de golfbaan van Voerendaal en in het gebouw vind je een restaurant en enkele zalen. In enkele van deze zalen ging het er gisteren ook heet aan toe en werd een geweldige strijd gestreden. Nu nog zonder winnaar, maar dat zal in de finales wel anders gaan. Er zal maar een winnaar overblijven, en de strijd is nog lang niet gestreden. Vooralsnog worden de zwaarden geslepen in afwachting op ronde twee… Gelukkig is dit verhaal maar fictie, maar dromende in deze zalen kun je je voorstellen dat het door de eeuwen heen niet altijd pais en vree geweest is in deze omgeving. De bokkenrijders reden ook hier door het landschap…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.