The air is on fire

The air is on fire

Day Of MonthJe hebt van die dagen die toch anders eindigen dan wat je ervan had verwacht. Gisterochtend hadden we een voorlichting van de nieuwe baas en welke kant hij met het bedrijf op wil als het in de toekomst nog rendabel wil zijn. Het is een beetje zoals vroeger als de baas vertelde dat ze Mckinsey hadden ingehuurd. Je hoefde de rapporten niet af te wachten, deze firma hanteerde een standaard tarief, dat 20 procent van het personeel overbodig was. Meer hoef ik daar niet over uit te leggen, maar het zal op andere plaatsen niet beter gegaan zijn. Het was de methode van het management om de handen vrij te houden en met het vingertje naar deze firma te wijzen. Mijn inbreng in deze reorganisatie zal beperkt zijn. Nog 45 maanden en ik mag met pensioen, ofwel ik behoor al bij het natuurlijk verloop… ik mag waarschijnlijk begeleidend optreden om de doelstellingen te realiseren en daarna met de stille trom vertrekken. Anderen, lees jongeren hebben meer te vrezen. Toen ik later op de dag mijn auto parkeerde bij het het kantoor waar mijn vrouw werkt en ik me omdraaide zag het onderstaande beeld… The air was on fire, of dat tekenend voor de dag was weet ik niet, het straalde voor mij op dat moment rust uit….

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Nu zei jij laatst dat jij niet begreep waarom mijn dochter en schoonzoon ook hun baan niet konden behouden, en jij al meer dan 40 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt, nu geef je zelf al aan, dat de jongeren meer te vrezen hebben, dat is het nu Sjoerd.

  Ze willen wel degelijk een vaste baan en een vast contract om later over 40 ook te kunnen zeggen dat zij 40 jaar bij dezelfde baas hebben gewerkt, de realiteit is al jaren anders, zelfs mijn ouder met dezelfde instelling zijn al hun banen kwijt geraakt met gouden handdrukken omdat het bedrijf ging reorganiseren etc. Kortom jij mag echt van geluk spreken dat je nog maar 45 maanden hoeft en dan met stille trom kunt vertrekken, zeldzaam namelijk, zelfs onder je eigen leeftijdgenoten, dat je dit kunt zeggen in het nu.

  De foto is mooi!

  X

 2. ja, het leven is en blijft toch één en al onzekerheid. En dat is jammer en dat is naar, maar we doen het er maar mee, en blijven lekker genieten van de mooie digen des levens, want die zijn altijd mooi!

 3. Je mag je gelukkig prijzen dat je pensioen in zicht is.
  Het wordt er niet makkelijker op, zeker voor de volgende generaties zal het zwaarder worden.
  Een mooi foto, hoop voor je dat je dat niet overkomt. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Mijn vooruitzichten zijn al maanden in nevelen gehuld, en helaas komen er steeds meer donkere wolken wijn.
  Ik moet nog zeker veertien jaar……. ik hoop nog zeker veertien jaar te mogen/kunnen wekren.
  Maar …. de toekomst zal het uitwijzen.
  Maar dagen die afsluiten met zo’n hemel…. in elk geval genieten van zo’n hemel.

 5. Vroeger dacht je, wat wil je worden. En als je dan een werkgever hebt die wel beviel dan kon je daar blijven tot aan je pensioen. Tegenwoordig is niemand meer zeker. Jammer, want dat maakt het leven niet plezieriger.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Goede morgen Sjoerd, een mooie foto dat ochtendrood, al voorspelt het wel vaak regen.
  Tja werk is tegenwoordig geen zekerheid meer, zo ben je begonnen en zo sta je weer op straat. Voor jonge mensen is dat zeker een probleem.
  Maar kom elke dag heeft genoeg aan eigen leed, dus nooit te ver vooruit kijken. Ik wens je een heel fijne vrijdag toe.

 7. zo’n jonge bazen hebben veel plannen, en eer dat die uitgewerkt zijn ben je misschien al lang met pensioen. Plannen maken kunnen ze meestal wel, maar de uitwerking….
  En die lucht, we zeiden vroeger als we rode lucht zagen, sinterklaas is koekskes aan ’t bakken, maar nu zal het de kerstman zijn 😉

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: