1965 Porsche 356c Janis Joplin
1965 Porsche 356c Janis Joplin

1965 Porsche 356c Janis Joplin

bVision Photography

Day Of MonthEen icoon in mijn popwereld, Janis Joplin, superstar met een stem als een kraai, maar met een persoonlijkheid waar je u tegen kon zeggen. oud is ze niet geworden, 27 jaar maar, maar wat ze in die tijd allemaal heeft gedaan doen anderen niet in hun hele leven. Seks, drugs en rock ‘n’ roll werden haar uiteindelijk noodlottig en ze stierf aan een overdosis heroine in 1970. Ooit zong ze deze wereldberoemde tekst:

Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes-Benz?
My friends all drive Porsches, I must make amends.
Worked hard all my lifetime, no help from my friends,
So Lord, won’t you buy me a Mercedes-Benz?

En vervolgens kocht ze de auto die haar vrienden reden: de Porsche, een 356c uit 1965 en liet deze helemaal pimpen omdat de originele kleur wit haar niet aanstond. De auto werd ooit gestolen en grijs gespoten, maar toen hij later werd teruggevonden weer helemaal door haar in de originele staat hersteld.
Deze auto kwam afgelopen week in het nieuws toen hij werd geveild. De wereldberoemde beschilderde Porsche van zangeres Janis Joplin is afgelopen donderdagavond voor bijna 1,8 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) verkocht. De auto stond de laatste 20 jaar in de Rock and Roll Hall of Fame in Cleveland, Ohio waar ook deze foto’s zijn gemaakt.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Ja janis Joplin, met die rauwe stem, ik heb haar ook nog in de kast staan geloof ik, hahaha en dit nummer inderdaad. Wist niet dat ze zelf zo’n porche had, wat een geld toch omdat het van een beroemd iemand is geweest en er net even anders uit ziet…

    X

  2. Goede morgen Sjoerd, zij die jong sterven blijven dus eeuwig jong. Maar ik vind het wel zonde van dat autootje, dat had van mij wit mogen blijven.
    Maar jou wens ik een heel fijn weekend toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.