Langzaam nadert het einde van het jaar met rasse schreden, werkzaamheden worden afgesloten, beoordelingen aangezegd, voorbereidingen getroffen voor de vakanties en vrije dagen en voor je het dan weet zitten we alweer in het nieuwe jaar. Langzaam moeten ook de boodschappenlijsten voor de kerst gemaakt worden. Ik hoorde dat meer dan 70 procent aan de gourmet gaat, nou wij lekker niet. Ik heb ervoor gekozen om het moeilijk te doen en in te zetten op een echte klassieker, een Veluwse kalkoen, met een bijzondere vulling uiteraard… Daaromheen wordt dan de rest van het diner aangepast. De kinderen eten ook thuis en we maken er gewoon een gezellig feest van.
Het december gevoel
click to see the pictures big
bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek
Mijn moeder wil het niet zeggen wat ze gaat doen, hahaha ik zie het dus pas op tweede kerstdag, eerste ben ik gewoon alleen, dus… stamppot of zo?
X
Heel vaak ben ik een dwarsligger, maar dit keer sluit ik mij bij de meerderheid aan. het wordt dus gourmetten. Veel plezier met de kalkoen. We horen/lezen wel hoe het gesmaakt heeft.
Nadat jaren geleden mijn kalkoen op tafel spontaan ontplofte, kies ik voor de drie V’s van veiligheid. De zaterdag voor de kerst geven we een kerstborrel bij ons thuis voor de hele familie, kerstavond nemen we mijn moeder(98 jaar)zoon en schoondochter mee uit eten en eerste kerstdag zitten we lekker saampies te gourmetten. 🙂
Gezellig samen is het aller belangrijkste, net als zelf bepalen wat er gegeten wordt en niet wat je wordt opgedrongen in de media. Hans
gezellig zo met zijn allen thuis ….en laat de kalkoen alvast smaken
Met het huidige weerbeeld heb ik nog helemaal geen decembergevoel.
Wat het kerstmenu betreft wacht ik rustig af wat de pot schaft, dat zit over het algemeen wel goed.
Ha die Sjoerd!
nee hoor, er wordt hier niet gegourmet.
Ik heb overigens gelezen, dat er nogal wat rommel aangetroffen is in het vlees…
Brrr…. mij niet gezien.
Maar voor een ouderwetse kalkoen… ja… dan zou ik toch wel een stukje willen proeven.
Jullie gaan heel lekker eten, dat weet ik nu al!
Dag!
Groet van Marlou
.
Wij gaan altijd fonduen. Ach ja, overleven we ook wel weer.
Die moet wel een tijdje garen, succes ermee!
Een lekkere zoete vulling en spruitjes. Dat vind ik er wel lekker bij.
Kom je die kalkoen hier dan ook persoonlijk afschieten?
Love As Always
Di Mario
Uiteraard kom ik die zelf uitzoeken…
Ik ken iemand die dat maar al te graag zou doen met zijnen tweeloop dien kalkoen afschieten.
Goede morgen Sjoerd, ik moet maar afwachten wat ik dit jaar krijg, ik ben bij mijn dochter thuis uitgenodigd. Maar vlees is het dus voor mij niet, niet in stukjes en ook niet als compleet beessie.
Ik ga zo weer naar het asiel met mijn nieuwe Ka, ik wens je een fijne dinsdag toe.
Doe je wel voorzichtig met Kaatje…
dat ziet er goed uit :o)
maar ik heb nog nooit van die vulling gehoord, ik zal zo eens moeten googlen,
ik ga me dit jaar eens aan en menu wagen met alles erop en eraan,
nu heb ik de tijd
Dat gaat vast helemaal goed komen…!
En gaat het lekker smullen worden… 🙂