Koe – door Frank
Koe – door Frank

Koe – door Frank

Afgelopen zondagmorgen heel vroeg, hebben we een vriendin van ons naar Schiphol gebracht. Zo vroeg is het nog heel rustig op de weg, autorijden is dan weer eens leuk. Het lijkt dan als of de auto glijdt over de autoweg, het driecilinder motortje doet met ongeveer 2700 toeren zijn werk. De cruisecontrol aan, muziekje erbij en de tijd vliegt om. Maastricht –> Schiphol in twee uur tijd, en nergens de snelheidslimiet overtreden. Omdat de vriendin altijd veel bagage heeft, zijn we mee naar binnen geweest en hebben geholpen tot en met het inchecken. De auto hadden we geparkeerd in “P1”. Een mooie parkeergarage, met boven iedere parkeerplek een lamp die groen is als de plek vrij is en rood als hij bezet is. Zo vind je snel een plek. We stonden geparkeerd in verdieping “koe”, en helaas ben ik vergeten te kijken hoe de andere verdiepingen heetten. Grappig was dat in de centrale hal, waar de liften zijn, steeds omgeroepen werd dat we op verdieping “koe/cow” waren en daarbij hoorde je dan steeds het geluid van loeiende koeien. Het viel mee dat de omroepster tussen de woorden koe en cow niet zelf boe riep. Na het afscheid zijn we nog een grote kop cappuccino gaan drinken, met een kleinigheid te eten erbij want het is toch ook weer een paar uur terug rijden, naar het zuiden des lands. Bij de betaalautomaat wachtte een wat mindere verrassing, twee uurtjes parkeren, even 11,00 Euro afrekenen. Nou, als je rijk wil worden moet je een parkeergarage beginnen op een druk punt waar je zo’n beetje het monopolie hebt, de proporties zijn een beetje zoek met zo’n tarief.
p1

16 Comments

 1. Dag Frank,

  11 euro!!!
  Zijn ze nou helemaal besodemieterd!
  Schadalig veel geld.
  Je zou er bijna voor gaan foutparkeren.
  Maar ja… dat is nóg duurder, als je gesnapt wordt…

  Wel lief dat jullie vriendin gebracht is!
  Dat is wel wat waard…
  Dag!
  Groet van Marlou

  .

 2. Goede morgen Frank, tja parkeren en Schiphol, dat is vloeken vrees ik. Ik ben blij dat ik daar geen last van heb hier. En op Schiphol is die garage natuurlijk ook de duurste en mooiste, wat denk je niet. Al die koeien moeten ook betaald worden 😉

 3. Het is echt schandalig he dat soort prijzen, moet je eens uitrekenen wat daar per dag binnenkomt. Maar in Rotterdam kunnne ze er ook wat van. We waren laatst in Ahoy, parkeren op het terrein van Ahoy €12,50 tel uit je winst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.