Klusjes – door Frank

Klusjes – door Frank

Deze week voorafgaand aan de Kerst heb ik nog wat vakantie, de laatste dagen die ik over heb opmaken. Volgende week is een collega aan de beurt, zo wisselen we af. Vorig jaar was het andersom. Normaliter is het tussen Kerst en Nieuw erg rustig op het bedrijf. Zo hoop ik volgende week dan ook de tijd te hebben om wat extra’s te kunnen doen. Hier thuis stonden gisteren en vandaag in het teken van klussen en karweitjes. Maar het is klaar, ik ben uitgeklust dit jaar. De planken zitten tegen de muur, het rekje hangt, een knopje is gemonteerd en de laatste plafoniere zit tegen het plafond. Een paar weken terug is de stukadoor langs geweest, alle structuur op de muren en plafond is verdwenen onder een stuclaagje. Maar deze karweitjes moesten nog. Als laatste heb ik een nieuw stukje duct tape ovaal geknipt en over het sleutelgat van de haldeur geplakt. klinkOnze Cookie probeert regelmatig te ontsnappen. Dan gaat hij onder de klink op zijn achterpoten staan, en hij kan er wel bij, maar gelukkig snapt hij het mechanisme niet. Wel hangt hij dan af en toe met één nagel in het sleutelgat, en komt niet meer los. Met het stukje tape erover is dat niet meer gebeurd. Het lapje tape was een beetje lelijk geworden, dus heb ik een nieuw stukje geplakt. De ontsnappingspogingen van Cookie, zorgden een paar jaar geleden ervoor dat toen we iemand in huis kregen om tijdens onze vakantie op het huis te passen en de katten te verzorgen, dat we overal A4 posters op deuren hadden opgehangen met foto’s van Cookie er op, met teksten eronder zoals “Let op ik probeer te ontsnappen” en “Let op ik ben veel sneller dan jij” etc. De smiecht zit achter de deur te wachten wanneer je de hal uitkomt, meestal zijn we er op bedacht, maar ’s morgens als ik met mijn nog slaperige kop binnen kom, dan lukt het hem wel eens. Dan mogen we hem gaan vangen of proberen te lokken met kattensnoepjes, ik denk dat hij dat een leuk spelletje vindt. Ook is hij een keer ontsnapt toen ook nog de voordeur open stond. Die ochtend had het flink gesneeuwd, kon ik er achter aan op mijn slippers en in mijn badjas. De sneeuw reikte tot voorbij mijn enkels, een flink pak dus. Gelukkig was het nog donker en heeft niemand in de buurt deze slapstick gezien (hoop ik). Drie huizen verderop ging hij uiteindelijk op een oprit onder een auto zitten. Ik op mijn blote knieën in de sneeuw, gelukkig liet hij zich pakken, die knuffel van ons.

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Cookie

17 Comments

 1. Haha! De katten van mijn vriendin willen ook altijd naar buiten. Eén moment van onoplettendheid en ze zijn ontsnapt. Twee minuten later melden zij zich echter weer. Vooral omdat het binnen niet koud en nat is…;-)

 2. Mooi als je op het eind van het jaar kan terug kijken op de gedane klussen.
  Mijn verwachtingen voor 2016 zijn, klussen, klussen en nog meer klussen.
  En in tegenstelling tot jou, is dat niet mijn favoriete bezigheid ….
  Sjoerd, wens je en die je lief zijn, fijne dagen toe, een fantastische jaarwisseling, uitkijken met vuurwerk en rondvliegende oliebollen, en een voorspoedige start van 2016.

 3. Klusje klaar, Cookie kan niet meer ontsnappen of in het sleutelgat hangen.
  Kun je ook beter niet hebben straks zit je met Cookie bij de dierenarts met de kerst.
  Voor jullie ook fijne kerstdagen. Hans

 4. Goede morgen, tja ontsnappende katten, op het asiel hebben we daar ook waarschuwingen met ‘Ontsnappingsgevaar’ voor op de deuren hangen. Maar aan de buitenkant van de kamers is een schuif aangebracht zodat we ze niet in de ochtend dwalend door de gangen aantreffen.
  Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: