Linkse handen – door Frank
Linkse handen – door Frank

Linkse handen – door Frank

Als een collega van me het over een “hendig tooltje” heeft dan bedoeld hij, dat hij een programmaatje heeft voor de PC waarmee je bepaalde handelingen kunt vereenvoudigen. Zelf ben ik meer “Old school” en doe alles zoveel mogelijk met de standaard tools die Windows mee levert, en ik gebruik daarbij nog vaak het DOS-venster. Heel ouderwets zal de jeugd zeggen, maar soms zijn er dingen die je anders gewoon heel lastig moet doen. DOS anno 2016 ontlokt bij sommigen ook wel eens de uitspraken van “zit dat er ook in?”, “dat wist ik niet, dat weet een normaal mens toch niet” doelend op mijn ICT achtergrond. Maar op het moment dat het op klussen in huis aankomt, heb ik twee linker handen. Ik zie er dan ook altijd tegen op, stel kluskarweitjes vaak uit, en als ik er dan aan begin, valt het resultaat toch soms een beetje tegen. In theorie weet ik het allemaal wel, maar het gat in de muur zit niet altijd precies op de plaats waar ik het bedoeld had. En haaks op de muur boren lukt ook slecht. Ik geef mijn bril altijd de schuld, want immers lange rechte dingen zien er, van dichtbij door mijn bril altijd krom uit. Zo ook deze liniaal die ik deze week kocht bij de Lidl voor zo’n zeven euro in de aanbieding. Van dichtbij lijkt hij voor mij krom, maar als ik hem wat verder weg houd is hij echt mooi recht. Deze liniaal met ingebouwde waterpassen moet mij gaan helpen om bijvoorbeeld twee gaatjes op gelijke hoogte naast elkaar te krijgen. Want dat is altijd een uitdaging voor me geweest. Er zat altijd wel een paar millimeter in, zodat het nooit perfect was. Goed gereedschap is het halve werk en compenseert volgens mij minsten 50% van mijn linkse handen. Alleen, ik hoef even nog niets op te hangen, daarom laat ik hem nog maar even in de verpakking, mijn “hendig tooltje”.

liniaal compleets
waterpasjes
en rechts
boortjesmaat

17 Comments

  1. Mijn man is redelijk handig en anders hebben we mijn vader achter de hand. Die man kan echt alles. Wat zijn ogen zien, maken zijn handen. Hij zegt altijd: ‘Amateurs hebben het beste gereedschap.’ Dat bedoelt hij niet minachtend, hoor. Alleen maar dat hij bijv. antieke vijlen en gutsen gebruikt. Je vrouw weet vast wel een klusje voor je te verzinnen 😉
    Lieve groet

  2. Frank103

    Handig ding! Probleem is, als je zo’n ding koopt, je misschien gaat denken dat je het wil gebruiken en iets gaat doen, dat vervolgens fout afloopt. Daarom laat ik dit soort apparaten altijd waar ze horen, in de winkel!

  3. Twee gaatjes naast elkaar boren doet mijn man altijd met de waterpas en een potloodje, kan niet mis gaan. Maar ik heb een man met twee behoorlijke rechterhanden, wat zijn ogen zien kunnen zijn handen maken. Maar troost je Sjoerd, hij weet niets, maar dan ook niets van een PC.

  4. Goede morgen Frank. Ik ben geen doe het zelver, noch in pc techniek, nog in timmerwerk of klussen, dat laat ik over aan mensen die er wel verstand van hebben.
    Ik wens je veel succes met je nieuwe gereedschap, nu kun je in ieder geval de boel goed recht krijgen. Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.