Al lente – door Frank
Al lente – door Frank

Al lente – door Frank

Afgelopen vrijdag was het hier bij ons in Zuid-Limburg zo’n mooi weer dat binnen blijven geen optie was. Hoe het weer in de rest van Nederland was, is helemaal aan me voorbijgegaan, maar ik hoop dat het overal genieten was. We zijn dus een stukje gaan wandelen, van thuis naar kasteel Vaeshartelt en terug, op en neer ongeveer zeven kilometer. Voorheen was dit kasteel vooral bekend vanwege een vroegere eigenaar Petrus Regout (Sphinx sanitair, en kinderarbeid), maar tegenwoordig is het een hotel met restaurant, bar en terras. Het gewone volk kan hier nu door de tuinen wandelen, en voor het kasteel op het terras een lekker biertje drinken. Voor de tuinen ligt een grote vijver en zomers zwemmen en zonnen daar zelfs schildpadden. Deze schildpadden komen hier niet van nature voor maar zijn uitgezet en verwilderd. Wellicht dat Regout zich in zijn graf omdraait nu al dat “plebs” bij hem op de stoep zit en door zijn tuinen banjert. Afijn de wandeling er naar toe was een feest en de de “Gulpener Wintervrund” in de bar was alsof er een engeltje over mijn tong pieste fietste. We zaten in de bar en niet op het terras omdat dit niet open was, en het waaide een beetje frisjes als je stil stond, dat wel. Vorig jaar schreef ik hier over mijn insectenhotel, en daarin hebben een aantal bijen hun eitjes in gelegd. Groot was mijn verrassing dat ik, zo maar langs de weg, ineens een wat groter insectenhotel zag. Dichterbij bekeken zag ik dat de gemeente Meerssen, waar wij wonen, dit gesponsord heeft. Ik was best even trots om in deze gemeente te wonen, die ondanks chronisch geldgebrek toch nog wat ruimte heeft gevonden om deze Insectenhotels te sponsoren. Want onderweg zijn we er nog een paar tegen gekomen. Nou ja ze hebben aangekondigd dat dit jaar de OZB (onroerend zaak belasting) met maar liefst 42% omhoog gaat. Weet ik tenminste dat een deel van mijn geld goed besteed is; vind ik.

insectenhotel meerssen

12 Comments

 1. Er zijn van die dagen dan is binnen blijven eigenlijk geen optie.
  Een goed initiatief die insectenhotels en huisjes, maar eigenlijk ook triest dat we dat soort maatregelen moeten nemen. De boodschap is dan toch dat we achter onze oren moeten krabbelen en ons moeten afvragen waar we mee bezig zijn, dat er geen natuurlijke ruimte meer is voor de dieren, hoe klein ook.

 2. Di mario

  Met die verhoging zijn ze natuurlijk niet zo heel prettig bezig, maar dat hotel is wel goed besteed. goed werk… en jij kunt er weer lekker lopen.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Goede morgen Frank. Die insectenhotels worden hier in de buurt ook veel gemaakt en opgehangen. Bij het kasteel Westhove in het bos bij Oostkapelle is een oude muur volgehangen met meerdere soorten voor de insecten.
  Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.