De beeldentuin – door Frank
De beeldentuin – door Frank

De beeldentuin – door Frank

Een paar jaar terug schreef Sjoerd hier over de Beeldentuin Heerdeberg. Toen heb ik me ook voorgenomen om daar zeker eens naar toe te gaan. Maar zoals vaak, worden voornemens niet altijd uitgevoerd. Het kwam er dus niet meer van en uiteindelijk ben ik het helemaal vergeten. Afgelopen zaterdag was het hier bij ons echt het “Zonnige Zuiden” en voelden we een drang om er uit te gaan. Mijn vrouw had het idee om eens naar de Beeldentuin in Cadier en Keer te gaan, daar had ze van gehoord dat het daar zo mooi was. Op de website van de beeldentuin noemen ze zich Beeldentuin Maastricht, maar het adres is toch in Cadier en Keer. Toen we er aan kwamen en ik de tuin zag kreeg een déjà vu, dat had ik toch al eens eerder gezien. Jawel, op de website waar ik zelf ook regelmatig verkeer, hier.

Mooi weer, mooie beelden, ik heb er op mijn gemak eens rond gekeken en genoten. Er staan echt mooi dingen, en tussen de beelden scharrelen dan ook nog wat kippen rond, wat een relaxmoment. Naast de tuin is ook een horeca gelegenheid waar ze een lekker biertje tappen van de Gulpener brouwerij, de “Winter Vrund” smaakte samen met een paar huisgemaakte kroketten op boerenbrood heerlijk. Na deze lunch hebben we nog een klein stukje gewandeld in de omgeving, de Winter Vrund zat inmiddels in de enkels, dan wordt wandelen wat zwaarder. We wandelden in ieder geval wel lang genoeg dat alles er weer uit was toen ik weer in de auto stapte. Veel foto’s heb ik onderweg niet gemaakt, maar genoten hebben we wel.

De beeldentuin

Uitzicht op Maastricht

Hooibalen

14 Comments

 1. Hier was het niet zonnig, maar nat, zelfs een wandelingetje met de hond zagen we niet zitten, en de hond vond het ook maar hondenweer.
  Hoop dat zaterdag een mooie dag wordt in Bergen op Zoom, …

 2. Genieten is ook het belangrijkste. Ik vergeet ook nog weleens om foto’s te maken. Lekker uitrusten en genieten. Wat wil je nog meer.. owh ja.. lekker weer erbij.

  Love As Always
  Di mario

 3. Goede morgen. Mooie foto’s van het landschap daar, ooit ben ik met mijn man in Cadier en Keer geweest. Is daar ook dat museumpje van de paters die in Afrika hebben gezeten? Want daar zijn we toen wel geweest.
  Ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.