revitalized

revitalized

Oei, daar ging afgelopen zondag mijn plannetje helemaal de mist in, een tochtje willen maken met de MG, was die bijna dood. Netjes iedere week aan de oplader gehangen met dat koude weer, blijkt de oplader stuk te zijn. Dood, zonder dat hij vertelde dat die dood was. En u kunt wel zeggen dat zie je toch, niet dus. Een accu die vol is laad niet op, en de afgenomen stroom neemt af tot 0 Ampère. Nu stond al jaren een goede druppellader op het verlanglijstje, maar, oude schoenen gooi je ook niet weg als ze nog goed zijn en lekker zitten. Afgelopen zondag toch maar een nieuw laadapparaat aangeschaft. En inderdaad, zoals het apparaat meteen aangaf, de accu was leeg, maar niet kapot. De lader begint met revitaliseren van de accu, gaat dan voorzichtig opladen waarbij de spanning een daarna het ampèrage oploopt tot zo’n 4 ampère. en als de accu op zo’n 80 % geladen is wordt de spanning langzaam verlaagd tot de ideale spanning en wordt de stroom geblokkeerd. Deze wordt weer ingeschakeld als de spanning onder een drempelwaarde komt. en dan gaat de lader pulsegewijs met 1 ampère laden tot hij weer vol is en wacht dan weer af. Nu maar hopen dat hij in het weekend wel wil starten. Tot nu toe ziet het goed uit, de 80% heeft hij al gehaald (op de foto nog niet, daar staan pas drie streepjes op). Natuurlijk kun je meteen grove middelen gebruiken om te starten, maar de accu is pas van vorig jaar en ik wil niet meteen de platen kromtrekken. Trouwens de druppellader heeft nog een voordeel, nu is alles met klemmen aangesloten op de accu. Bij de set zit de bedrading om een vaste aansluiting te maken, maar dat gebeurt in het weekend. Eerst even aan het lopen krijgen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

  1. Een druppellader … Kijk, dat is mooi, zo leer ik op de donderdagochtend ook nog weer eens een nieuw woord. Ik zou dat toch niet meteen met een acculader associëren, maar als een deskundig hobbyïst als jij het zegt, dan geloof ik het meteen. 🙂

  2. Goede morgen Sjoerd. Nou ja zo schiet het eerst niet op natuurlijk,als de lader niet meer werkt valt er ook niets te laden. Maar hopelijk kun je komend weekend wel met de MG op stap, nu maar te hopen dat het weer gaat meewerken.
    Fijne donderdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: