Den Uyl
Den Uyl

Den Uyl

Voor sommige mensen of dieren heb ik respect. Door het charisma wat eromheen hangt kan ik niet anders. Zo ook met deze wonderschone uil. Een vervaarlijk beest dat bij de minste of geringste beweging meteen toeslaat en je met zijn snavel en forse poten fiks kan verwonden. Niets is echter minder waar, nadat we elkaar even in de ogen hadden gekeken, mocht ik hem zelfs over zijn prachtige verkleed aaien. Hij vond het niet erg en bleef me gedurende die tijd alleen maar aankijken en bleef verder rustig zitten. Hij leek het zelfs fijn te vinden, die aandacht. Maar het laatste kan natuurlijk ook zijn doordat hij gedurende die tijd daar af en toe wat lekkers kreeg toegestopt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 reacties

  1. Frank103

    Ik vreesde even dat je het ging hebben over de politicus Den Uyl, wat mij betreft een voorbeeld van iemand die jou verteld hoe je moet leven (met de vut gaan) en dat zelf niet doet. Sindsdien ben ik er van overtuigd dat politici niet erg betrouwbaar zijn. Maar gelukkig heb je het over een mooie vogel!

  2. Op basis van de titel dacht ik even dat je een politieke verhandeling over good old Joop den Uyl had geschreven … Maar die kan natuurlijk nooit op tegen de schoonheid van deze uil. Ik weet niet of ik mijn vingers wel in de buurt van die scherpe snavel gewaagd zou hebben … 😉

  3. Pvd, heb ik net gereageerd –> reactie foetsie. Herkansing: machtig mooi en imposant! Aantal jaren geleden zat een familie met jonge uilen in onze tuin. En da’s minder leuk: urenlang roepen de gezinsleden naar elkaar, en dat ’s nachts, urenlang. Sinds die zomer hebben we airco in de slaapkamer en de ramen ’s nachts dicht.

  4. Ik vind alle roofvogels machtig mooi en imposant. De enige keer dat ik uilen heb verwenst was toen jonge uilen in een boom naast ons (open) slaapkamerraam naar elkaar en hun ouders riepen, ’s nachts, urenlang, nachten achter elkaar …. Sinds die zomer hebben we airco in de slaapkamer en de ramen dicht 🙂

  5. Goede morgen Sjoerd, ik hoop dat die oehoe niet in een winkel te koop werd aangeboden, ik zie hem zo met dat touw aan zijn poot in de drukte zitten, dat lijkt me zeker niet fijn voor het dier. Die moet flink kunnen vliegen en zijn machtige vleugels uit kunnen slaan.
    Weet je dat je aan de kleur van de ogen van een uil kunt zien op welke tijd van de dag hij jaagt? De oehoe heeft oranje ogen en is dus een schemerjager, een uil met zwarte ogen (bv de kerkuil) jaagt ’s nachts en de uil met gele ogen jaagt overdag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.