Saab 95
Saab 95

Saab 95

click to see the picture big

bVision & Photography

De auto welke zeker niet mag ontbreken in mijn virtuele garage is Deze Saab 95, hij is gespot door Di Mario en deze had er het volgende commentaar bij:
Sjoerd.
ik sprak de eigenaar nog. hij was er net en beretrots. Het is een diesel zegt ie nog. dat is bijzonder.

En dat is zeker bijzonder, want naar mijn idee zijn er geen diesels gemaakt voor deze auto. Maar wie weet. Naar mijn weten waren er maar twee uitvoeringen, het tweetact pruttelbakje en de viercilinder benzinemotor. de RDW geeft aan dat dit een SAAB 95 V4 is met een 1600cc 4 cilinder motor uit april 1972. Een nadere zoektocht geeft aan dat de man inderdaad beretrots mag zijn. Er zit inderdaad een diesel in, een echte rariteit dus…

click to see the picture big

bVision & Photography

De Saab 95 was een tweedeurs 7-persoons stationwagen gemaakt door Saab. Aanvankelijk gebaseerd op de Saab 93 sedanversie, maar de ontwikkeling van het model volgde zeer nauw die van de Saab 96 daar de productie van de 93 beëindigd werd in 1960. De 95 werd geïntroduceerd in 1959, maar omdat er toen slechts veertig werden gemaakt, wordt 1960 als start van de productie gerekend.

click to see the picture big

bVision & Photography

De eerste motor was een 841 cc driecilinder-tweetaktmotor, maar vanaf 1967 kwam de 95 met de viertakt-viercilinder-Ford Taunus V4-motor, zoals ook gebruikt in de Saab 96, de Saab Sonett V4, de Saab Sonett III en de Duitse Ford Taunus. De 95 had een versnellingsbak met 4 versnellingen en een naar achteren gerichte derde bank. Deze bank kwam met het model voor 1976 te vervallen. De productie werd gestopt in 1978, totaal zijn 110527 stuks gemaakt. (overgenomen uit Wikipedia)

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.