Spanning in Jabeek (2)
Spanning in Jabeek (2)

Spanning in Jabeek (2)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Inge van schrijfselsvanmij schrijft het volgende:
Ik ben besmet geloof ik 🙂 Dit huisje is heel wat mooier dan dat wat je de zondag van carnaval op de site zette. Het ligt op de doorgaande weg in Jabeek, gemeente Onderbanken, dicht bij de kerk.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Daar ben ik het uiteraard mee eens. Dit huisje stond in 2014 al eens op mijn site. Maar het is leuk hoe anderen tegen zo’n huisje aankijken als ze het tegenkomen. Heel duidelijk is dat Inge de ramen uitlichtte op de foto. Dit is een beetje uniek aan het worden. De meeste ramen zijn inmiddels dichtgemetseld.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Ook de afbeelding van de bij, die destijds standaard was op deze huisjes valt op. Zoals in Noord Holland de Hond en de Haan voorkwamen hadden we hier de Bij op veel trafohuisjes.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Voor de meeste Limburgers uit het zuiden die wel eens in Duitsland tanken is Jabeek een van de plaatsen die gepasseerd worden op weg naar goedkope tankstations in Duitsland. Ik denk, weet het bijna zeker, dat de meeste transitgasten die door Jabeek rijden met die reden het dorp passeren. Het scheelt altijd het kwartje van Kok. Ik betaalde gisteren 1.19 euro voor een liter benzine… Dat is in vergelijk bijna voor niets.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

  1. Ik woon op zo’n 25 km van de franse grens, maar ik heb geen idee hoeveel je daar voor benzine betaalt. De moeite lonen zal het wel niet doen vrees ik.
    Mooi huisje, maar ik herinner het me ook niet meer van je vorige logs. Hoeveel heb je er hier ondertussen niet gepost ? Heel wat in ieder geval.

  2. Goede morgen Sjoerd, leuk huisje ik herken het niet van een vorige maal dat je het neer hebt gezet. Maar je hebt al zoveel huisjes geplaatst dat ik het niet meer zou weten.
    Wat de benzine betreft, voor mij is de grens hemelsbreed niet ver, maar als ik er zo’n eind voor om moet rijden, dan loont het ook niet, of ik moet door de tunnel en dat is dan weer tien euro erbij. Ik tankte gisteren voor 1.30 dus dat is voor Nederland ook niet erg duur.
    Fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.