Gepeperde spanning in Amstelveen
Gepeperde spanning in Amstelveen

Gepeperde spanning in Amstelveen

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Niet alles is wat het lijkt, al dacht Di Mario, die de foto’s aanleverde dat dit een trafohuisje was. En dat klopt, ooit waren dit standaard trafohuisjes in o.a. Amsterdam. Ze hadden als bijnaam Peperbussen. Dit is waarschijnlijk een tweedehands exemplaar, wat ondanks dat het geen aanplakzuil is toch ervoor gebruikt wordt. Stroom wordt er in ieder geval niet meer mee geleverd.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

In het gebouw wat je ziet zit de firma Centercom. Dat kom je ook tegen op de peperbus. Daar staat bovenaan in de smalle vrije strook “Verboden aan te plakken” met daarboven de tekst www.centercom.nl. Deze firma heeft dus daar de zuil laten plaatsen. Alleen anderen maken er reclame op.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Grappig is wel dat deze firma leeft van reclame maken, dit staat op hun site:
Cen­ter­com is ruim 14 jaar actief als buitenreclame-​exploitant in winkel­cen­tra en super­mark­ten. Onze reclameob­jecten vor­men teza­men een groot lan­delijk gespreid medi­anetwerk. Met dit netwerk biedt Cen­ter­com adver­teerders de kans om direct met het winke­lende pub­liek te com­mu­niceren. Op het point of sale!

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

 1. logbankje

  Er zijn regelmatig hete Peperbussen in Amsterdam, veroudering van de installatie en het hogere verbruik zijn de aanleiding.
  Maar ze blijven mooi de Peperbussen. Hans

 2. Serieus? Is dit een trafo huis? Nou als een je levering van Amsterdam wilt hebben, de PC Hooftstraat heeft ze nog staan… hahahaha en ja ergens…. heb ik daar foto’s van, volgens mij, ik ga even graven straks 😉

  X

 3. hanscke

  Heel langzaam komen herinneringen aan die peperbussen boven. Het past wel in het straatbeeld uit de jaren 50. Leuk om het in de familie er eens over te hebben als het zo uitkomt.

 4. Goede morgen Sjoerd. Knap dat Di Mario zag dat deze zuil ooit een trafo huisje is geweest. Ik ken wel reclamezuilen, die in deze vorm ook veel in Amsterdam stonden en daar altijd alleen voor werden gebruikt. Ik had vast niet gezien dat dit geen gewone reclamezuil was.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.