Peperbussen in Amsterdam
Peperbussen in Amsterdam

Peperbussen in Amsterdam

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

De foto’s van vandaag zijn gemaakt door Susan van Morgaine’s Passions. Ze was op deze mooie dag ergens in 2009 met haar dochter op pad in Amsterdam en had daar onbewust deze reclame zuil, eh, drie zuilen vanuit de PC hooftstraat gefotografeerd. Reclamezuil, denkt u nu, dat waren toch transformatorstations… Helaas, niet alles is goud wat er blinkt. Van de drie reclamezuilen, is de meest veraf staande een trafostation. Ik heb ze allemaal kunnen bekijken, maar kan er niet meer van maken. Of toch…

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Jazeker wel, je kunt het zien of het een reclamezuil is of een transformatorstation. Een reclamezuil heeft namelijk geen deurtjes. En als die wel deurtjes heeft en het zijn er twee, is het een tranformatorstation, ene voor de laagspanning en ene voor de hoogspaning. Op de onderstaande foto is dat goed te zien. Dit is een van de huisjes op de foto van Suus. Het meest verafgelegen huisje gezien vanuit de parallel straat van de PC hooftstraat. De pijlen geven de deurtjes aan.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

U krijgt volgende week een primeur. Ik heb van de makers van de originele peperbussen toestemming gekregen om foto’s uit het museum te gebruiken om ook de werking en de opbouw van de binnenzijde van deze peperbussen te laten zien. Ik verheug me om daar een mooi artikel van te maken en een samenwerking te starten met ….

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

13 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd, leuk dat je fotoverzameling nu een vervolg krijgt met de binnenzijde van dit soort trafohuisjes. Ik wist niet dat daar foto’s van in een museum hingen. Ik ben benieuwd hoe dat er uit zal zien.
    Voor vandaag een fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.