Purple…
Purple…

Purple…

De legende is niet meer, de ‘namaak Jimmy’ is dood. Met andere woorden, ik was er geen fan van. Toch een gedachte vandaag, een Purple Citroên Dyane. En wel de opvolger van de legendarische 2CV, de lelijke eend. Alleen heeft deze opvolger het nooit echt kunnen waarmaken. De Prince in de autowereld. En deze werd dan ook al snel weer voorbij gestoken door de meest legendarisch lelijke eend in de Charleston uitvoering. Deze Citroên Dyane is op de korrel genomen door Susan, van Morgaine’s Passions Ik vond de kleur van deze Dyane toch wel passen bij een eerbetoon aan Prince, al verandert het niet mijn smaak in de muziek.
De Dyane is gebouwd op het onderstel van een 2CV om van dezelfde productielijnen gebruik te kunnen maken. 1967 tot 1983 (1 mljn auto’s). De 2CV werd gebouwd van 1948 tot 1990 en er werden bijna 4 miljoen auto’s geproduceerd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. hanscke

  Hier moet ik toch echt even op reageren. In 1975 hebben wij een nieuwe eend Dyane gekocht. Een blauwe. Toen de jongste niet meer in de kinderwagen hoefde hebben we er zelf bankjes in gemaakt. We zijn er mee naar Zuid Frankrijk geweest en de kinderen sliepen tijdens de reis dan achterin op een matras, want dan legde n we de bankjes plat neer. Ik was zoals zovelen geen fan van Prince. Purple Rain vond ik wel mooi.

 2. Grappig, ik dacht eindelijk ook iemand die geen fan was maar ik zie hier dat de niet-fans zelfs in de meerderheid zijn. Mijn eerste auto was een besteleend. Dyanes konden toen echt niet. Rare mixers.

 3. Hier dito, niet echt fan van Prince, sommige nummers zijn nog lekker, de film Purple Rain, ja, en de songs erin, en wat andere songs, maar verder? Dat zeg ik ook eerlijk, toen al, madonna, en tegelijk pasten die ook weer zo samen, beiden mystiek, maar de uiting in de muziek deed mij anders kiezen.

  En dat deze auto er dan bij past, hahahahaha dat is toeval? 😉 Of bestaat die niet 😀

  het is zeldzaam dat je hier oudere auto’s ziet, je weet hoe oud de foto is, en echt, als ik ze zie, zet ik ze dus wel op de foto, ook al heb ik er de ballen verstand van, ja dat het een eend was … dat wist ik dan wel 😉

  Heel graag gedaan!

  X

 4. Goede morgen Sjoerd, ik was ook geen Prince fan, maar triest dat de man zo jong is gestorven. Wat Eend en Dyane betreft, dat waren de auto’s waar ik zelf nooit in durfde te rijden, die rare schakelpook uit het dashboard joeg me gelijk in de gordijnen. Stuurschakeling vond ik ook niet fijn, maar dat lukte me wel gewoon.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 5. Ik ben 2 keer naar een concert van Prince geweest, een deel van zijn muziek vond ik wel goed, vooral de CD Batman en Diamonds & Pearls. Zijn nieuwere werk sprak me niet zo aan. Erg jammer dat hij zo jong is overleden!
  Jimmy Hendriks zegt mij dan weer weinig, ik weet niet of prince met hem te vergelijken is. Ik dacht dat de Dyane een luxe eend was en dat ze naast elkaar leverbaar waren?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.