Feest in Hoensbroek

Feest in Hoensbroek

Dat Bevrijdingsdag en de jaarlijkse braderie op Hemelvaartsdag op een dag vallen geeft een beetje een vreemd gevoel. Duizenden mensen lopen vandaag langs mijn voordeur, en met het beloofde weer wordt het weer superdruk hier, maar die komen alleen voor de braderie, dat het een feest wordt moge duidelijk zijn, maar of dat veel met de bevrijding te maken heeft betwijfel ik. Ook niet erg, ik heb sowieso meer op met de dodenherdenking dan met het feest erna. Naar alle waarschijnlijkheid zit ik dan ook achter in de tuin of achter mijn PC, in plaats van me door de mensenmassa heen te wurmen. de foto is al wat ouder, maar veel zal er niet anders zijn…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Tot een jaar of 15 geleden was een bezoek aan het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden min of meer vast prik. Tegenwoordig vier ik de vrijheid op vijf mei graag in alle rust in de natuur. Dat is ook vanmiddag tussen de paardenbloemen en de pinksterbloemen lekker in het zonnetje ook weer uitstekend bevallen.

 2. Aan mij zijn de festivals ook niet besteed. Geef mij maar de woorden van Aboutaleb. Het zal wel neerkomen op een fietstochtje door de velden rondom mijn dorp. Dat geeft zeker zo’n vrij gevoel en is daarmee ook een vorm van dat bevrijdingsfeest vieren.

 3. Ha die Sjoerd,

  ben jij even in de aap gelogeerd met een braderie voor de deur.
  Nou ja… gelukkig heb je een geweldige tuin, dus jij zult je wel vermaken.
  En als je zin hebt in iets lekkers voor bij de koffie, dan ga je gewoon even naar de voorkant.

  Veel plezier vandaag!
  Marlou

 4. Ik heb hetzelfde als jij, toen ik nog tiener was waren er ook nog geen feesten zoals nu, daarna kreeg ik een kindje die op 6 mei jarig is, dus ja dan was ik vandaag al heftig aan het voorbereiden…. maar naar buiten, nee… hoeft ook niet van mij, wat ik ga doen straks? Koken…

  Een recept van mijn moeder, die ik eindelijk heb gekregen, als het lukt, wie weet zaterdag het recept met foto’s

  Geniet van je tuin Sjoerd!

  X

 5. marjolijn1

  Het komt ook bijna nooit voor dat deze twee feestdagen op één dag gevierd moeten worden.
  In jouw tuin zal het vandaag ook best goed toeven zijn.
  Have a nice day.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: