Nationaal Automobiel Museum
Nationaal Automobiel Museum

Nationaal Automobiel Museum

click to see the picture big

bVision & Photography

Het Nationaal Automobielmuseum of, beter bekend als het Louwman museum ligt aan de Leidsestraatweg in Den Haag. Prima dus om op de terugweg vanuit Leiden nog even te bezoeken. Ofwel ik ben inmiddels alweer thuis. Het was kort, maar wel mooi in Leiden. Morgen nog een voorlopig laatste bericht bericht en dan sluiten we het hoofdstuk Leiden voorlopig weer even af. Als je het museum binnenkomt wordt je meteen gedirigeerd naar de tweede verdieping waar je het bovenstaand tafereel tegenkomt. Ik weet niet wie het gemaakt heeft, het stond er ongetwijfeld op en bij maar helaas, te laat. Het is een museum voor autoliefhebbers, mensen die dat niet zijn mogen best gaan kijken, maar die gaan zich na het zien van zoveel auto’s vervelen denk ik. Ikzelf vind het museum zelfs te klein voor zoveel auto’s.

click to see the picture big

bVision & Photography

Er staat echt voor elk wat wils en je vind er echt mooie collecties. Zo als van Spijker, Neerland’s trots in die tijd. Een van deze spijkers vind u op het plaatje hierboven. Maar de mooiste auto’s daar vindt ik toch de Bugatti’s. Een ontwerper met echte liefde voor auto’s zie de onderste foto. Verder staat er van alles, eigenlijk teveel om op te noemen. Ik heb zelfs al een auto gevonden die we meteen omgedoopt hebben tot de Jeslynn Car. Van Boerenkar tot supercar, alles is er tussenin te vinden is. Wellicht dat ik er de komende week nog een paar uit pak. Trouwens, weet u zonder Google te raadplegen wat een kerkbrik is…

click to see the picture big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd, zou een kerkbrik een koetsje zijn waarmee men ’s zondags ter kerke ging? Ik zie een klein zwart koetsje voor me getrokken door één zwart paard, mooi gepoetst zowel het paard als de koets. Maar ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten.
    Heb je geen foto van de Jeslynn car?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.