De Leidse Hout
De Leidse Hout

De Leidse Hout

click to see the picture big

bVision & Photography

Als je dan toch in Leiden bent moet je uiteraard ook even gaan kijken bij de Leidse Hout. De Leidse Hout is een stadspark in Leiden aan de gemeentegrens met Oegstgeest. Het park werd op 30 juni 1931 geopend. Het is destijds aangelegd als werkverschaffingsproject, zoals ook het Haagse Zuiderpark, het Amsterdamse Bos en het Rotterdamse Kralingse Bos. De Leidse Hout is vooral beplant met typisch Nederlandse bomen en planten. Er zijn daarom nog steeds veel eiken, essen, beuken en elzen terug te vinden in het park. Ook paddenstoelen doen het goed in de Leidse Hout, er groeien meer dan 140 soorten. De Leidse Hout is de enig plek in Leiden waar de rosse vleermuis te zien is. In het park bevinden zich onder andere Bezoekerscentrum Het Koetshuis, uitspanning Het Theehuis, een hertenkamp en een muziektent. In het naastgelegen sportpark liggen een atletiekbaan en tennisbanen. (Bron: Wikipedia)

click to see the picture big

bVision & Photography

In alle vroegten waren we daar en hebben een korte wandeling door het park gemaakt om te kijken of de verhalen van Leidse Glibber ook wel allemaal waar zijn. En geloof me, het is er heerlijk vertoeven. Het was jammer dat we wel erg vroeg daar waren, want toen we uitgewandeld waren konden we nog geen kop koffie krijgen in het theehuis. Wat we wel ondekten was dit super gelegen, hoge nest van deze Kauw. Pa en Ma waren duidelijk aanwezig en waren niet gecharmeerd van onze vroege aanwezigheid.

click to see the picture big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Jammer dat je net te vroeg was voor koffie Sjoerd, maar het park op zich heeft zo te lezen veel goed gemaakt. Een volgende keer als je in Leiden bent ga je zondag ’s morgens eerst iets anders doen en drinken we ’s middags een biertje op het terras met op de achtergrond heerlijke muziek. 🙂

 2. Frank-103

  Jammer dat alles daar nog gesloten was! Mochten jullie ooit weer van plan zijn naar deze kant van Europa te rijden, dan beveel ik een bezoek aan het woeste woud van Castricum aan, waar in vroeger tijden ook de Romeinen nog rond plachten te wandelen. Of ze toen ook een bezoek aan restaurant Kruisberg brachten weet ik niet, maar dat zou ik nu wel doen!
  Nb ik ga dan graag met jullie mee…

 3. logbankje

  Gelukkig is er eens gecontroleerd of de verhalen van LG kloppen. LOL
  Een mooie actie foto van de Kauw.

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Nou, je Leidse vertellingen hebben er niet om gelogen, dus mijn aandacht gevestigd op een stad waar ik veertig, vijftig jaar terug voor mijn werk was, maar die verder volledig aan mijn aandacht is ontsnapt. Die misser moet toch eens gauw hersteld worden, heb ik uit jouw warme pleidooi voor die stad begrepen.

  1. Ik ken geen interessantere stad in Nederland waar zoveel te doen is in en rond de stad. En uiteraard met zoveel grotere musea de oude binnenstad, de geschiedenis en ga zo maar door.

 5. Dat ziet er heel gezellig uit, alleen jammer dus dat het nog dicht was, maar de andere kant, zo vroeg in de morgen zie je vaak meer en is het nog echt natuur de natuur zonder vele anderen om je heen.

  prachtig!

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.