Spanning op de pastorie
Spanning op de pastorie

Spanning op de pastorie

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje op deze pagina is er weer eens ene van eigen hand, en eigenlijk was het ook niet zo’n mooi huisje, maar wie het kleine niet eert… Want ik had geluk dat iemand anders pech had. Een klein stuk van dit huisje was een stroomkabel overgetrokken en deze monteur moest de spanning voerende delen spanningsloos maken. En daarvoor ging de deur van het huisje voor een ogenblik open en kon ik de onderstaande foto maken.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Links ziet u de trafo staan (10kV) en rechts de laagspanningsaansluitingen met alle (hoofd)zekeringen. Helaas, poppetje gezien, kastje dicht. Maar dat mocht de pret al niet meer drukken. De foto was gemaakt en de monteur moest weer verder uiteraard. Zo’n lastige fotograaf zit hij dan niet op te wachten.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

De foto is genomen aan de Oude Pastorie in Beek maar daarover later meer, want die Oude Pastorie zijn ze helemaal aan het restaureren en ik heb foto’s voor en dadelijk ook na de restauratie.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

 1. Frank-103

  Dat is leuk om eens binnen te kunnen kijken! Eigenlijk verschil het innerlijk niet zoveel met een elektrische trein, als ik de litaratuur moet geloven. Een zware trafo en een regelunit om de motoren aan te sturen.

 2. logbankje

  Er is wel meer Spanning op de pastorie, soms zelfs hoogspanning.
  Ja, de ruimte is alleen toegankelijk voor bevoegd personeel.
  Nog steeds open rail systeem in het trafo huisje. Hans

 3. Goede morgen Sjoerd. Jij had even een mazzeltje en wij dus ook, zo kunnen we de binnenkant van die huisjes ook eens even bekijken.
  Ik wens je een fijne Pinksterzondag toe.

 4. Bij ons in de wijk hiernaast was een transformatorhuisje waar ik ze al een jaar bijna dagelijks bezig zag. Afgelopen week hing er ene bord te huur op, blijkt dat ze er een huisje van gemaakt hebben. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.