Vakantiegeld
Vakantiegeld

Vakantiegeld

Heeft u ook vakantiegeld gekregen deze week? Bij ons kun je aangeven of je dat eens per jaar of iedere maand wil ontvangen. Nu maakt het uiteindelijk natuurlijk niets uit, maar ik vind het leuk om ieder jaar een extraatje te hebben. Dit jaar hebben we er een doel voor, screens. Bij ons staat van de vroege morgen tot laat in de middag de zon op de voorzijde van ons huis. Nu was dat vroeger niet zo’n probleem, maar sinds we dubbeldik glas hebben aan de voorzijde om het geluid te weren komen we deze warmte niet meer kwijt. Het komt in de vorm van straling wel binnen, maar het kan er niet meer uit. Nu is dat met airco wel op te lossen, maar dat kost veel stroom. De screens moeten voorkomen dat de straling het huis binnenkomt. En het is net als de reclame van een bekend kaasmerk. Wat er niet ingaat, hoeft er ook niet uit. Het is een investering uiteraard, maar als we daar het wooncomfort mee verbeteren, verdienen we dat ook weer terug. En om een hele zomer een aangename temperatuur te hebben, weegt ook op tegen een dure vakantie naar een ver land. Wat mij overigens ook helemaal niet trekt…
image by Krayker

click to see the picture big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Nee nog niet gehad, de gemeente vind de maand juni schijnbaar leuker om te doen, afwijkend van de rest, heb ik wel langer om naar uit te kijken natuurlijk. Maar dit jaar? Een paar rekeningen betalen, wat nieuwe kleding zou ook fijn zijn, en dan ben ik er wel doorheen, nog wat op mijn OV zetten dat ik misschien nog een paar keer naar Amsterdam kan of Amersfoort of elders… kortom.. het is al op nog voor ik het heb.

  X

 2. Frank-103

  Mijn tuin staat op het noordwesten, de zon schijnt eigenlijk nauwelijks binnen. Wij hebben dus geen zonneschermen. Mijn vakantiegeld komt ook in mei, een regeling om dat per maand uit te spreiden heeft mijn werkgever niet.

 3. Kakel

  Toen wij 19 jaar geleden in ons huis zijn komen wonen, hebben we op de zuidkant overal screens gekocht. Het was een behoorlijk bedrag. We konden het ons permitteren omdat we ons vorige huis met flinke winst hadden verkocht. We vinden het nog steeds een goede geldbesteding. Veel plezier met die van jullie!
  Lieve groet

 4. Ja, het is mij al snel te ingewikkeld, en al snel best. Ik ontvang graag het geld waar ik recht op heb, en al die regelingen hoeven voor mij niet zo. En de zon, daar geniet ik van, hoewel ik wel een propeller heb.

 5. logbankje

  Toen de kinderen klein waren was vakantie geld voor vakantie.
  Nu is dat heel anders. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 6. Wij hebben in het Nederlandse huis al jaren screens en dat bevalt prima. Dus het lijkt mij een goede investering. Wij kregen trouwens ook vakantiegeld, van de Staat via de AOW.

 7. Wel een goede investering als je toch nergens heen gaan specifiek. Ik ga het natuurlijk gebruiken voor een deel voor de vakantie en voor een deel voor een nog te bepalen doel.

  Love As always
  Di Mario

 8. Goede morgen Sjoerd. Screens zijn prima, ik heb ze hier ook al jaren, van binnenuit kun je wel de buitenwereld zien, maar van buiten uit kunnen ze niet binnen kijken. Het blijft lekker koel binnen, heerlijk hoor. Wat het vakantiegeld betreft, het is binnen, maar ik ga er niet van op vakantie, ik vind het ook leuker om het zo als extraatje te zien, maandelijks valt het niet meer op.
  Fijne vrijdag gewenst.

 9. Ik vind ook dat vakantiegeld eens per jaar veel leuker is dan elke maand een beetje. Wij hebben sinds vorig jaar screens voor de woonkamer en dat is echt heerlijk. Weet zeker dat je er nog jaren plezier van gaat hebben.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.