Gestichtelijke spanning in Harlingen
Gestichtelijke spanning in Harlingen

Gestichtelijke spanning in Harlingen

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Soms krijg je geen informatie, alleen maar foto’s, en soms zit er een verhaal aan vast. De foto’s van het trafohuisje deze week in Harlingen zijn genomen door Marthy en ik laat haar graag het verhaal hierachter vastleggen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Dag Sjoerd,
Hierbij wat foto’s genomen afgelopen winter van een trafohuisje in Harlingen. Het huisje staat op de hoek van de Both Apothekerstraat en de Hofstraat. Ik kan je geen link geven naar google Maps, want daar heeft mijn internetverbinding hier in Frankrijk moeite mee. In de Hofstraat was jarenlang een internaat gevestigd: R.K. Sint Anna meisjespensionaat van de Zusters Franciscanessen van Bennebroek, Romastraat klooster (1855-1897, Hofstraat 19 (1897-1982) waar ik ook wat foto’s van mee stuur. Een van de mensen waar ik deze stadswandeling mee maakte heeft haar middelbare school jaren op dat internaat gezeten.
Succes ermee.
Hartelijke groet,
Marthy.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Ik zou zeggen laat uw gedachten daar eens over gaan. Dat is toch echt niet meer van deze tijd, of toch…

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

15 reacties

  1. Mooi huisje. Ik ben wel een paar keer in Harlingen geweest om te kijken naar het schitterende aardewerk dat ze daar hebben. Het is een erg leuke plaats met een vrij grote haven. Ja, die internaten. We hebben er wel schitterende gebouwen aan overgehouden zo in het hele land. Vaak maken ze er nu leuke appartementjes van.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.