De buikriem aan
De buikriem aan

De buikriem aan

bVision & Photography

Soms kom ik wel eens wat tegen op het wereldwijde web, zoals onderstaande rantsoenkaart voor gedistilleerd, samen met een broodbon, en daarop de naam van ene meneer A.Hamers die een slijterij had in de Hoofdstraat te Hoensbroek. Laat ik nu een kleinzoon van deze meneer kennen waar ik regelmatig zaken mee doe. Ik heb hem deze foto toegestuurd met de vraag of hij deze in zijn bezit had of dat deze hem bekend was. Hij was hiermee niet bekend en was zeer verguld met deze afbeelding die ik ook alleen maar per ongeluk gevonden had.
(Bron: Heemkundevereniging Hoensbroek)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. terrebel

  Wat ontzettend gaaf! Zo vond ik vorige week de folder met daarop de handtekening van Muhammad Ali die ik in 1988 op straat in Chicago tegenkwam. Bijzonder!

 2. Kakel

  Ik vind dit een heel bijzondere vondst. Zeker nu je ook de familie blij hebt kunnen maken met de foto. Toen een oudtante van mijn man overleed hebben we de duvel en zijn ouwe moer op zolder gevonden. Heel veel kranten uit de oorlog, voedselbonnen en een envelop met een foto van H/itler erop met een “gelezen” stempel.
  Lieve groet

 3. Zo hadden wij ook onlangs bij het opruimen, foto’s van personen die er niet meer zijn, maar de kinderen waren blij dat we ze aanboden.
  Een stukje familiegeschiedenis viel ermee op zijn plaats.

 4. Frank-103

  Ja, erg leuk, vooral dat zindelijk bewaren.
  Mijn opa was slager en heeft in die periode ook een boel gedoe met de bonnen gehad, hij had er wel iets van bewaard maar dat is inmiddels al lang weggegooid. Jammer eigenlijk.

 5. Goede morgen Sjoerd. Leuk zo’n blik in het verleden ik had dat destijds met de recepten die mijn oma uit de krant had uitgeknipt , aan de achterzijde leuke oude advertenties.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.