Onderstaande afbeelding was een reclame in de tijden dat de mijnwerker in Nederland nog iedere dag honderden meters de schacht indook op zoek naar datgene wat Nederland warm hield. Maar ook de inwendige mens moest verzorgd worden. Uiteraard met iedere ochtend een koud of dampend bord Brinta. En ook ik eet iedere morgen mijn brinta met alle plezier op. Toch bestaan er tweesoorten mensen, mensen die er van houden en het lekker vinden, en mensen die spontaan over de nek gaan bij het zien van deze niet aantrekkelijk uitziende brij welke volgens sommigen de smaak heeft van karton. Niettegenstaande is Brinta, samen met havermout, het beste ontbijt waar een mens mee kan beginnen, lekker stukje fruit erbij, scheutje honing erin…
Wat vindt u van een bord brinta….
Eten voor de mijnwerker
click to see the picture big
bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek
Leuk, die oude grafische vormgeving! 🙂 En ik eet al gauw 5x per week havermout, en brinta maak ik vaak voor de Huisgenootjes, die het allemaal (net als ik trowuens) nog lekker vinden 🙂
Nee, dan heb ik liever bambix, dat eet ik af en toe, vooral tijdens de vakantie`s
Ik moet er niet aan denken, geef mij maar een volkorenboterham met kaas of jam.
Ik heb van jongs af aan Brinta moeten eten zolang ik thuis woonde. Tegenwoordig eet ik het nog steeds maar dan koud. Zakjes Brinta ontbijt naturel met koude melk lekker en gezond.:-)
Ik maak het graag wat dikker.. dan kan het zo het oudpapierbakje in…
Love As Always
Di Mario
als kind heb ik regelmatig wel Brinta gegeten en spuug er nu nog niet in, wel met een schepje suiker. Hans
Prima eten dat ik ook lang als ontbijt gebruikte. Op een gegeven moment ben ik omgeschakeld naar de boterhammen. Maar vraag me niet waarom. Het had in elk geval niets met een afkeer van Brinta te maken.
Tegenwoordig krijg ik het maar zelden meer, maar tot zo pakweg mijn twintigste kreeg ik elke ochtend een bordje Brinta, en ik vond het lekker ook. 🙂
Als kind iedere dag een bord maar nu: dat is veel te veel suiker ’s morgens vroeg. Geef mij maar musli met yoghurt dan kun je er een paar uur tegen.
Heerlijk! Ik vind alle pap lekker, alleen eet ik het niet en hou het bij een boterham, bang dat het teveel aanzet.
Voor mij sinds korte tijd havermout
mooie reclame ik.heb iets mijnwerkers dat weet je wel denk ik
Vond ik in mijn pre-glutenvrije tijd ook lekker, een bord Brinta. Of Liga-pap met sinaasappel.
Weet je wat ook lekker in Brinta is? Nou? Dadelstroop. Ik koop dit bij AH. Is ook erg lekker in yoghurt of zo. En op de boterham. Of op een beschuitje.
Heerlijk hoor, Brinta!
Ik wil alleen een beetje afwisselen.
Dus soms muesli, soms een boterhammetje en soms Brinta.
Vooral ’s winters mag ik graag Brinta eten.
Beetje honing er in… Mmmmm…
Dag!
Heb het goed vandaag…
Marlou
Ik eet twee maal per dag een kom havermout of Brinta. Vaak eerst het een, en later het ander. Heerlijk en gezond als wat.
mij zoon eet brinta en quaker havermout, maar ik moet dat allemaal niet.
Goede morgen Sjoerd. Als kind heb ik wel Brinta gegeten in de ochtend, maar nee dank u, nu niet meer. Ik ontbijt liever met knäckebröd en fruit, pers elke ochtend een grapefruit en een sinaasappel uit en dan kan ik makkelijk door tot de lunch.
Een fijne dinsdag gewenst.
MMMMM… lekker, maar niet iedere dag.
Mijn broers aten graag een bord Brinta.
Zelf genoot ik van de dikke havermout die mijn moeder voor mij maakte.
Nu ontbijt ik al jaren niet meer …..
Smakelijke groet,