Ford Gran Torino Elite
Ford Gran Torino Elite

Ford Gran Torino Elite

click to see the pictures big

bVision & Photography

Yes, dan krijg je de foto’s van zo’n auto toegestuurd door Di Mario. Op basis van de foto’s erachter komen welke auto dit is, in dit geval een Ford Gran Torino Elite, was nog niet zo makkelijk. De auto is in 1974 geïntroduceerd en was aanvankelijk bedoeld als topmodel in de Torinoserie. Begin 1975 werd de naam gewijzigd en verkocht men de auto als Ford Elite. Daardoor kan ik met grote zekerheid zeggen dat deze Ford dus uit 1974 is.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Je zou het aan het formaat niet afleiden, maar deze auto is bedoeld als een twee deurs coupé, een betaalbare luxe auto in vergelijking met bijvoorbeeld een Ford Thunderbird. De auto moest concurreren met auto’s zoals de Chevrolet Monte Carlo en de Chrysler Cordoba.
Het motorvermogen was uiteraard aangepast aan de auto, motoren van 5.8 tot 7.5 liter en uiteraard als V8. De meesten uitgeleverd met een drietraps automaat. Ik moet volgens mij de virtuele garage gaan uitbreiden als ik met deze monsters verder zou gaan…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 reacties

  1. Wat een bak, doet mij denken aan de auto die wijzelf hebben gehad ooit… ik ben de naam kwijt, hahahaha Oh wat erg, maar ergens heb ik hem, van bovenaf dan, wel op de foto staan nog… vanuit de keuken gemaakt terwijl ex man thuis komt zoiets…

    Nee ik kom er niet meer op… maar die was ook zo enorm en parkeren was een crime!

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.