Spanning of niet in Hillensberg
Spanning of niet in Hillensberg

Spanning of niet in Hillensberg

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Hillensberg is een mooi plaatsje in Duitsland net over de grens met Nederland en Nederland en Nederland. Het klinkt gek als je het zo schrijft, maar de hoofdweg in Hillensberg start in Doenrade en twee zijwegen komen aan de ene kant aan in Bingelrade, en rij je de andere kant uit kom je bij het Lahrhof in Sittard. Net buiten Hillensberg aan de Lahrstrasse staat dan ook dit door Inge gevonden trafostation.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Ik kom ze ook in zuid Limburg steeds vaker tegen, maar dit vind ik geen huisjes. Een Trafohuisje is in mijn verzameling een huisje met een dak erop, liefst een authentiek gemetseld huisje, maar rariteiten komen ook in aanmerking. Maar dat kon Inge niet weten, want dat staat nergens. En het geeft me een mooie gelegenheid om dit toe te voegen en daarvoor dus alsnog dank aan Inge voor haar oplettendheid. Overigens is Hillensberg een mooi dorp en inderdaad van begin tot einde bergop of bergaf als je de andere kant op gaat. Vroeger bezocht ik regelmatig het oldtimer treff daar. Waar naast Oldtimers ook tractoren en stationaire machines te zien zijn.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

 1. Kakel

  Ik vind het er ook Duits uitzien. Hoe ik dat voor elkaar krijg, is me zelf ook een raadsel (-: Leuk om tussen je verzameling ook trafootjes uit het buitenland te hebben.

 2. Dit soort transformatorkasten zie ik hier in het buitengebied ook steeds meer verschijnen. Het lijkt erop dat de aloude transformatorhuisje uit de gratie raken, dit zal wel goedkoper zijn. Reden te meer om nog maar eens goed uit te kijken naar de meer traditionele trafohuisjes.

 3. Ik heb wel zoiets op de foto gezet tijdens de vakantie, maar meer om in het verhaal duidelijk te maken dat ik tjdens vakantie nauwelijks wat moois tegenkom… Op wat auto’s na dan. Maar geen huisjes.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Dan zal ik ze hier zeker niet vinden, ik zat mij ook te bedenken gisteren al, dat ik al snap waarom wij geen trafo huisjes hebben hier in de stad, we hebben stadsverwarming, dus nul hoogspanning? Of zit ik nu fout, ik heb er zo weinig verstand van, hahahahaha alleen de elektriciteit, dat wel, dus klopt ook niet, maar de stadsverwarming, dat komt hier direct uit de grond…

  X

 5. gisteren kwam ik voorbij sittard, ik was naar selfkant of zoiets geweest, misschien kwam ik er wel langs, maar heb het niet gezien….Ik let er ooit wel op maar zie nooit iets van die huisjes, en in Houthalen is die zo groot…
  @->- voor jou

 6. Goede morgen Sjoerd, ja ze kunnen niet allemaal weten dat je een bepaald soort trafotoestand zoekt, dus echte huisjes. Maar zo kennen we dit dorp ook weer, ik had er nog nooit van gehoord.
  Fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d