Morris Minor 1000
Morris Minor 1000

Morris Minor 1000

click to see the pictures big

bVision & Photography

De foto’s van vandaag zijn afkomstig van Di Mario die op de gekste plaatsen auto’s spot welke wel eens in mijn virtuele garage kunnen passen. Vandaag pronkt hier een in Israel gespotte Morris. Deze Morris 1000 (1956-1971) is de laatste uit de serie welke ontwikkeld werd door Sir Alec Issigonis (1906-1988), een Britse autodesigner van Griekse afkomst. Zijn meest bekende werk is eigenlijk de opvolger van deze Morris, de Mini.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Het prototype van de Morris Minor was de Morris Mosquito, het doel was een goedkope gezinsauto te bouwen voor de gewone man. En dat is Issigonis gelukt. Waren het in eerste instantie de driewielers en motoren met of zonder zijspan die na de tweede wereldoorlog het straatbeeld bepaalde, dat was met de komst van deze Morris en zijn collega de Mini gedaan. Deze lieflijke auto’s bepaalde al snel het straatbeeld. Natuurlijk was het oorspronkelijke ontwerp aan veranderingen onderhevig. De te zwakke motor in eerste modellen werd uiteindelijk opgekrikt tot 950 cc. Ook kreeg de auto in plaats van een split window aan de voorzijde een enkele wat grotere voorruit.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze Morris Minor is een echt verzamelobject aan het worden, de onderdelen zijn door de grote vraag nog goed te krijgen, al moet je een beetje uitkijken met de versnellingsbak. Als die niet goed aanvoelt kun je beter een andere auto zoeken. Verder valt door de eenvoudige opbouw alles wel mee. Maar, je kunt uiteraard ook pech hebben. In de handel gaat deze auto van de hand voor ca 8000 euro (in goede staat).

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, er wordt weer aan je gedacht, Di Mario, ziet overal de mooiste autootjes voor je. Ik kwam vorige week een stel antieke vrachtauto’s tegen, maar ik reed zelf de andere kant op dus ik kon geen foto voor je maken jammer genoeg.
    Fijn weekend gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.